Νοτιοαφρικανικά μαχητικά Gripen πετούν πάνω από το Western Cape (Φωτογραφία: Saab Group)

Εάν οι Κροάτες αγοράσουν το μαχητικό Gripen, οι Σουηδοί θα αγοράσουν ναυπηγείο στη Κροατία.

Την παραπάνω είδηση δημοσίευσε  η εφημερίδα Croatian Times την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, και αναμεταδίδεται από τον δικτυακό τόπο Vecernji List.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Σουηδοί παρουσίασαν την πρόταση του μαχητικού αεροσκάφους Gripen στην Κροατία την 10η Ιουνίου. Στην προμήθεια του Gripen θα συμπεριλαμβάνεται και η συμφωνία για την αγορά απ’ τους Σουηδούς ενός κρατικού ναυπηγείου το οποίο η Κροατία επιθυμεί να ιδιωτικοποιήσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η «ανταλλαγή» πρόκειται να είναι θετική για την Κροατία, καθώς επιθυμεί να εκσυγχρονίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να ιδιωτικοποιήσει τα ναυπηγεία της.

Αυτό που μπορεί να γίνει κατανοητό από τη δημοσίευση της κροατικής εφημερίδας Croatian Times είναι ότι η Κυβέρνηση της Κροατίας προσπαθεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, όσο για την απόκτηση των μαχητικών αεροπλάνων Gripen δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα είναι μία νέα εξαγορά η θα είναι υπό τη μορφή δανεισμού (leasing) υπαρχόντων μαχητικών επειδή οι Σουηδοί έχουν προσφέρει αρκετά πακέτα προσφορών στους Κροάτες, συμπεριλαμβανομένων την δωρεάν ενοικίαση παλαιότερων μοντέλων για λίγα χρόνια πριν την παραγγελία νέων μαχητικών.

 

 

 

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: