ΚΕΟΑΧ – Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων. (Γενικό Επιτελείο Στρατού)

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) στο ΚΕΟΑΧ γίνεται η εκπαίδευση στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων καθώς και των λοιπών Όπλων του Στρατού Ξηράς και των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Διεξάγονται επίσης συνεκπαιδεύσεις με στελέχη ξένων κρατών.

Τα σχολεία τα οποία διεξάγονται στο ΚΕΟΑΧ είναι :

  1. Σχολείο Επιβιώσεως σε Ορεινές – Χιονοσκεπείς Περιοχές(ΣΕΟΧΠ).
  2. Εκπαίδευση Στρατιωτικών Σχολών (ΣΣΕ –ΣΜΥ).
  3. Εκπαίδευση Μονάδων.

Εδω επιτρέψτε μου να συμπληρώσω την προσωπική μου εμπειρία απο το ΚΕΟΑΧ, υπηρέτησα αποσπασμένος 2 μήνες ως στρατιώτης στo Στρατόπεδο “Τχη (ΠΒ) Παπαρόδου Ιωάννη”, πέρασα μοναδικά, με καθημερινές ασκήσεις στις χιονισμένες πλαγιές του Ολύμπου, το ΚΕΟΑΧ είναι ο λόγος που αγάπησα τόσο πολύ το Σκι, τις χιονισμένες βουνοκορφές και τον ορεινό αγώνα χιονοδρόμων.

Υπέροχες αναμνήσεις.

Το ΚΕΟΑΧ βρίσκεται στην περιοχή Βρυσοπούλες του Ολύμπου και συγκεκριμένα στη θέση Νίκη σε υψόμετρο 1.820 μ. Οι εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ, συνολικής εκτάσεως 100 στρεμμάτων ανήκουν στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ). Η έκταση αγοράσθηκε από το Ταμείο το 1973 από τον Οργανισμό Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Εκκλησιαστικής Περιουσίας (ΟΔΔΕΠ). Η όλη περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Εθνικός Δρυμός.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: