Συνολικά 55 αεροσκάφη θα περάσουν τον MLU, όπου θα βελτιωθούν τα ραντάρ, ηλεκτρονικά πτήσης και ο οπλισμό τους. (Christophe Haentjens/Flickr)

Τα πολλαπλού ρόλου μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000D έλαβαν έγκριση για να διέλθουν τις εργασίες εκσυχρονισμού μέσης ζωής (MLU), μια κίνηση που αναμενόταν για πάρα πολύ καιρό από την Γαλλική Αεροπορία.

Οι προτάσεις για τον MLU του αεροσκάφους είχαν κατατεθεί από από το 2008, αλλά είχαν επανειλημμένως αναβληθεί, ως μέτρο εξοικονόμησης πόρων.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, η έγκριση για τον MLU χορηγήθηκε την 3η Δεκεμβρίου. Συνολικά, 55 αεροσκάφη θα εκσυγχρονιστούν και θα υπηρετήσουν τουλάχιστον έως το 2030. Το πρώτο αεροσκάφος που θα περάσει από την διαδικασία MLU θα πρέπει να παραδοθεί το 2019.

Το Mirage 2000D εισήλθε σε υπηρεσία το 1993, η Γαλλία απέκτησε συνολικά 86 αεροσκάφη. Περίπου 60 από αυτά παραμένουν σήμερα σε υπηρεσία και η κοινότητα των 2000D είναι αυστηρά δεσμευμένη στις επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Ο εκσυγχρονισμός του Mirage θεωρείται ως μια απόλυτη αναγκαιότητα για την Γαλλική Πολεμική Αεροπορία. Η υπηρεσία θα αγωνίζεται να διατηρήσει ένα σύνολο στόλου 185 μαχητικών αεροσκαφών (225 συνολικά για την Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων 40 Rafale του Ναυτικού) στα έτη που έρχονται, με την παραγωγή του Rafale για την Γαλλία να είναι σε κατάσταση αναμονής και τα μέσα να είναι ολοένα και περισσότερο δεσμευμένα για την εκπαίδευση διεθνών αγοραστών του Rafale.

Η διαχείριση της απαξίωσης του ραντάρ και των ηλεκτρονικών θα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο εντός των ορίων του MLU. Σήμερα, σύμφωνα με φήμες, λιγότερο από 30% του στόλου των Mirage 2000D είναι ικανό για «επιχειρήσεις εξωτερικού» και σε κατάσταση«full option», είναι εξοπλισμένα με τον Τηλεχειριζόμενο Δεκτή Εικόνας (ROVER), GBU-49 Enhanced Paveway II, ζεύξη δεδομένων, κρυπτογραφημένες επικοινωνίες και άλλα στοιχεία.

Ο MLU θα περιλαμβάνει επίσης την αλλαγή των πυραύλων του Mirage 2000D αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς Magic-2 R550 της MBDA (οι οποίοι προκειται σύντομα να αποσυρθούν από την ενεργό υπηρεσία) με τον νεότερο MICA IR επίσης της MBDA για αυτοπροστασία. Ένα ατρακτίδιο πολυβόλου θα ενσωματωθεί για να παρέχει τη δυνατότητα αποστολών εγγύς προστασίας και αέρος-αέρος σε περιβάλλον χαμηλής επικινδυνότητας ή κατά τη διάρκεια αποστολών εναέριας αστυνόμευσης.

Frédéric Lert

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: