Η 9η εκπαιδευτική τεθωρακισμένη ταξιαρχία “Panzerlehrbrigade 9” των γερμανικών ομοσπονδιακών δυνάμεων (“Bundeswehr”) έλαβε πιστοποίηση για την Χερσαία Κοινή Δύναμη Πολύ Υψηλής Ετοιμότητας [“VJTF(L)”] της Νατοϊκής Δύναμης Αντίδρασης (“NRF”) κατά τη διάρκεια άσκησης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο εκπαίδευσης τακτικής στην Αλτμαρκ της Γερμανίας μεταξύ 9 και 19 Ιουνίου. Η άσκηση περιελάμβανε περίπου 1700 Γερμανούς, Ολλανδούς και Νορβηγούς στρατιώτες και περισσότερα από 80 θωρακισμένα οχήματα μάχης.

Ο πυρήνας της -άνω των 8000 ατόμων- “VJTF(L)” σχηματίζεται από την 93η εκπαιδευτική επιλαρχία “Panzerlehrbataillon 93”, συν πέντε ακόμα τάγματα και γιατρούς του γερμανικού στρατού, όπως επίσης πεζικό από το 45ο τάγμα θωρακισμένου πεζικού του βασιλικού ολλανδικού στρατού και το τάγμα Τελεμαρκ της Νορβηγίας.

Στα τεθωρακισμένα που συμμετείχαν στην άσκηση περιλαμβάνονταν γερμανικά κύρια άρματα μάχης “Leopard 2A6” και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) “Marder, νορβηγικά “Leopard 2A4” και ΤΟΜΑ “CV9030”, και ολλανδικά “CV9035”.

Η άσκηση περιελάμβανε την ταχεία επίθεση στην προσομοιωμένη πόλη “Schnöggersburg” που πραγματοποιήθηκε από άρματα μάχης και το ολλανδικό θωρακισμένο πεζικό, με τους Γερμανούς γρεναδιέρους αρμάτων («panzergrenadiers») και ελαφρύ πεζικό (“Jäger”) και τους Νορβηγόυς να συμμετέχουν στην προσομοιωμένο αγώνα εκκαθάρισης κατοικιών.

Η “VJTL(L)” θα παρουσιάσει τη διασυνοριακή κίνηση της κατά την Νατοϊκή άσκηση “Trident Jucture 18” στην Νορβηγία τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, δήλωσε ο Γερμανός αρχηγός στρατού στρατηγός Γιοργκ Βόλμερ, ο οποίος παρακολούθησε την άσκηση πιστοποίησης.

Nicholas Fiorenza

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: