Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι τα επόμενα βήματα για την κυβέρνηση έχουν να κάνουν με την ψήφιση του Προϋπολογισμού και την σταδιακή σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους και την σταθεροποίηση της οικονομίας. (Υπ.Εθ.Α.)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, συνεχίζοντας την επίσκεψή του σε στρατιωτικούς σχηματισμούς που εδρεύουν στην περιοχή της Λάρισας, επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γιάννη Ταφύλλη και από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, ακολούθως το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) στο Κουτσόχερο και στη συνέχεια την 337 Μοίρα στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

Ο ΑΝΥΕΘΑ απευθυνόμενος στους χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, τονίζοντας πως είναι οι καλύτεροι αεροπόροι όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Τους διαβεβαίωσε πως η πολιτική ηγεσία στηρίζει την προσπάθειά τους και φροντίζει για την καλύτερη εκπαίδευσή τους και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους.

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα σε στρατιωτικούς σχηματισμούς στη Λάρισα

Τα σύνορα μας είμαστε ικανοί να τα φυλάμε μόνοι μας, ως το τελευταίο όριο της Ευρώπης, ανέφερε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατανοεί πλήρως ότι δεν υπάρχει διαδικασία αποτροπής σε ό, τι αφορά πρόσφυγες και μετανάστες. «Εκεί θα εξαντλούμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον», συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας «ούτε τα απεμπολούμε ούτε τα βάζουμε σε συζήτηση».

Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία στρατιωτική επιχείρηση κατά του ISIS σε ξηρά, αέρα ή θάλασσα, ενώ για το θέμα υποδοχής προσφύγων αναφέρθηκε εκ νέου στον προγραμματισμό δημιουργίας πέντε hotspots στα νησιά για την ταυτοποίηση των προσφύγων και τεσσάρων χώρων μετεγκατάστασης στην ηπειρωτική χώρα, δύο στην Αττική και άλλοι δύο στην Κεντρική Μακεδονία. Υπενθύμισε, πάντως, ότι η Ελλάδα έχει υποστηρίξει ότι η ταυτοποίηση θα μπορούσε να γίνει και στην ίδια την Τουρκία παρ’ ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτό.

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα σε στρατιωτικούς σχηματισμούς στη Λάρισα

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των παραβιάσεων του ελληνικού εναερίου χώρου, αλλά και τα επίμαχα «τουίτ» για τις παραβιάσεις και την «νευρικότητα των πιλότων» που ευρέως σχολιάστηκαν παρατήρησε: «Υπάρχουν παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας είναι γνωστό και έχει καταγγελθεί και σε φόρα και στο ΝΑΤΟ. Οι δυνάμεις μας, ιδιαίτερα η αεροπορία και το ναυτικό, έχει συγκεκριμένες εντολές και από την πολιτική ηγεσία, αλλά και από την στρατιωτική για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται σε αυτές τις καταστάσεις. Θεωρώ ότι η συμπεριφορά που έχουν είναι ιδιαίτερα επαρκής και επιτυχής».

«Ο “πόλεμος των τουίτ” ήταν μία επιτυχημένη λογική στο επιχείρημα ότι υπάρχει καμιά φορά νευρικότητα. Οι δικοί μας οι πιλότοι είναι εκπαιδευμένοι, έτσι ώστε να μην είναι νευρικοί αλλά να εκτελούν το καθήκον τους. Μπορώ να το διαβεβαιώσω αυτό και από την σημερινή συνάντηση που είχα με τους πιλότους και πραγματικά θαύμασα, την ψυχραιμία, τον επαγγελματισμό και την προσήλωση τους», συνέχισε.  Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να βρεθεί πολιτική και όχι στρατιωτική λύση στην ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι τα επόμενα βήματα για την κυβέρνηση έχουν να κάνουν με την ψήφιση του Προϋπολογισμού και την σταδιακή σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους και την σταθεροποίηση της οικονομίας.

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα σε στρατιωτικούς σχηματισμούς στη ΛάρισαΕπίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα σε στρατιωτικούς σχηματισμούς στη ΛάρισαΕπίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα σε στρατιωτικούς σχηματισμούς στη ΛάρισαΕπίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα σε στρατιωτικούς σχηματισμούς στη ΛάρισαΕπίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα σε στρατιωτικούς σχηματισμούς στη Λάρισα

Πηγή: ΑΜΠΕ/naftemporiki.gr

Αρέσει σε %d bloggers: