Επιπλέον άρματα μάχης M1A2S για τη Σαουδική Αραβία. (Πηγή: primeportal)

Η εταιρεία Τζένεραλ Νταϊνάμικς Λάντ Σίστεμς ( GDLS) ανακοίνωσε την 2η Απριλίου 2013, πως έχει αναλάβει την παραγωγή και προμήθεια επιπλέον αρμάτων μάχης M1A2 (M1A2S) για τη Σαουδική Αραβία. Η παρούσα τροποποίηση, αξίας 40 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, είναι τμήμα της υφιστάμενης σύμβασης αναβάθμισης του στόλου αρμάτων μάχης της Σ. Αραβίας που ανακοινώθηκε την 8η Ιανουαρίου 2013.

Η σύμβαση Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού (FMS) απονεμήθηκε στην εταιρεία GDLS απο τη Διοίκηση Θωρακισμένων Οχημάτων (TACOM) Διοίκηση Διαχείρισης Κύκλου Ζωής (LMCM) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), εκ μέρους της Σ. Αραβίας.

Μ’αυτή τη σύμβαση εκτείνονται οι εργασίες που ξεκίνησαν το 2008 ώστε να αναβαθμιστούν τα άρματα μάχης M1A1 και M1A2, της Σ. Αραβίας, στη διαμόρφωση M1A2S. Το πακέτο μετατροπής M1A2S αυξάνει την ικανότητα και την απόδοση του άρματος μάχης.

Οι εργασίες θα πραγματοποιήσουν στο εργοστάσιο που βρίσκεται στη Λίμα του Οχάιο των ΗΠΑ, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών την 31η Ιουλίου 2014.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: