Οι ΗΠΑ άρουν την απαγόρευση όπλων προς την Αίγυπτο. (businessinsider.com)

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να άρουν την απαγόρευση στρατιωτικής βοήθειας στην Αίγυπτο, την οποία είχαν λάβει πριν από δύο χρόνια, όταν ο στρατός είχε αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να άρει την απαγόρευση στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο.

Στην απόφαση περιλαμβάνονται και άλλες στρατιωτικές συνεργασίες με την Ουάσινγκτον να αναφέρει πως βλέπει στην Αίγυπτο ένα σημαντικό σύμμαχο. Η απαγόρευση είχε αποφασιστεί πριν από τουλάχιστον δύο χρόνια, όταν τότε τα ηνία της Αιγύπτου είχε αναλάβει ο στρατός μετά τις αναταραχές.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκαν και οι ενέργειες που γίνονται για τις εξελίξεις στην Συρία, το Ιράκ αλλά και σε άλλες χώρες όπου υπάρχει η απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

thetoc.gr

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: