Αεροσκάφος F-16 της Αεροπορίας Εθνοφρουράς των ΗΠΑ. (U.S. Air National Guard photo by Senior Airman Jon Alderman)

Η Πολεμική Αεροπορία (USAF) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) έχει διαθέσει 25 εκατομμύρια δολάρια ($) για την έναρξη της εξέλιξης νέων ραντάρ για το στόλο των F-16, μια ανάγκη που είναι ιδιαίτερα αισθητή για την αποστολή Εθνικής Άμυνας της αεροπορίας.

Ο αντιπτέραρχος Στάνλει Κλάρκ, διευθυντής της Αεροπορίας της Εθνοφρουράς, είπε ότι ο εκσυγχρονισμός είναι αναγκαίος για την επιτήρηση και την ικανότητα εντοπισμού στόχων.

«Είναι μια έλλειψη και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε,» είπε ο Κλάρκ την Τρίτη στην υποεπιτροπή του Οίκου Πιστώσεων.

Η USAF στις αρχές του τρέχοντος μήνα κατέθεσε στους υπεργολάβους ανακοίνωση «αναζήτησης πηγών» για πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη ενός ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) για τα F-16.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου αεροπορίας, πτέραρχος Μάρκ Γουέλς δήλωσε την Τρίτη στους νομοθέτες ότι η USAF έχει προϋπολογίσει τα χρήματα για την έναρξη της εξέλιξης, και πρόκειται να δαπανήσει περίπου 75 εκατομμύρια $ «αν εμείς μπορέσουμε να βρούμε την χρηματοδότηση» για να κατασκευαστούν τα ραντάρ για ολόκληρο το στόλο των F-16.

«Πρέπει να αναπτύξουμε ένα σχέδιο ραντάρ AESA για τα F-16 μας τα οποία αυτή τη στιγμή εκτελούν την αποστολή της Εθνικής Άμυνας,» είπε ο Γουέλς στην Επιτροπή του Οίκου Ενόπλων Δυνάμεων. «Όλος ο στόλος μας –εν ενεργεία, Εθνοφυλακή και Εφεδρεία- κανένας από αυτούς δεν έχει εκσυγχρονιστεί με αυτό το ραντάρ.»

Η USAF κοστολογεί ότι θα δαπανήσει 3,2 εκατ. $ για κάθε αεροσκάφος για την τοποθέτηση ενός ολοκληρωμένου ραντάρ AESA.

«Πιστεύουμε πως αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούμε,» είπε ο Γουέλς. «Τώρα αναζητούμε το πώς θα το καταφέρουμε καθώς θα κινούμαστε προς τα εμπρός.»

Αρχικά, η USAF ζήτησε τον εκσυχρονισμό στο οικονομικό ετός του 2013, αλλα περικόπηκε ως μέρος των μειώσεων των λειτουργικών δαπανών που επιβλήθηκαν από τον Νόμο περι Ελέγχου Προϋπολογισμού.

Πρώτη η USAF, η Πολεμική Αεροπορία υπεύθυνη για αποστολή της Εθνικής Άμυνας, στις αρχές του μήνα κατέθεσε αίτημα «Επείγουσας Επιχειρησιακής Ανάγκης» για τον στόλο των F-16 που διαθέτει.

Αυτά τα αιτήματα χρησιμοποιούνται για να προσδιοριστούν οι ανάγκες «κατά τη διάρκεια μίας τρέχουσας σύγκρουσής ή κατάστασης κρίσης η οποία αν δεν ικανοποιηθεί με άμεσο τρόπο, θα επηρεάσει στις απαράδεκτες απώλειες ζωών ή την αποτυχία σημαντικής αποστολής,» ανακοίνωσε η USAF.

Απόδοση απο το DefenceNews.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: