Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) αλλάζει τις ονομασίες των εκδόσεων “Πακέτο Ενίσχυσης Συστημάτων Έκδοση 3” (“SEP V3”) και “Πακέτο Ενίσχυσης Συστημάτων Έκδοση 4” (“SEP V4”) του άρματος μάχης Abrams M1A2 σε M1A2C και M1A2D αντίστοιχα. Η αλλαγή γνωστοποιήθηκε την 15η Αυγούστου σε μια αναφορά του αντιστράτηγου Μπραίαν Κάμινγκς, συμφωνά με το InsideDefence.Com.

Στην αναπροσαρμογή του νόμου αμυντικών δαπανών για το οικονομικό έτος (FY) 2019 η επιτροπή άμυνας της Βουλής των ΗΠΑ εξέφρασε τις ανησυχίες της σχετικά με την ονοματολογία του προγράμματος Abrams, υποστηρίζοντας ότι το περίπλοκο σύστημα ονομασίας των διαφόρων αναβαθμίσεων “αποτυγχάνει να μεταφέρει με σαφή και ευσύνοπτο τρόπο την σημαντική αναβάθμιση των ικανοτήτων που υπάρχουν μέσα σ’ αυτές τις προσπάθειες.” Η επιτροπή συνέστησε στον Στρατό των ΗΠΑ να αλλάξει τα ονομάτων των διάφορων αναβαθμισμένων εκδόσεων το συντομότερο δυνατόν .

Οι παραδόσεις των τελευταίων διαμορφώσεων M1A2C (πρώην SEPv3) ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2017 στο πλαίσιο σύμβασης αξίας $92,2 εκατομμυρίων που ανατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 στην General Dynamics για την μετατροπή έξι αρχικών αρμάτων μάχης στο νέο πρότυπο. Αυτη η διαμόρφωση προσφέρει ζεύξη δεδομένων πυρομαχικών, βελτιωμένα πυρομαχικά, βελτιωμένο σύστημα παρακολούθησης εμπρόσθιου οπτικού πεδίου με υπέρυθρες ακτίνες (FLIR), έναν τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού χαμηλής διατομής, νέα βοηθητική μονάδα ισχύος και ένα νέο σύστημα επιτήρησης λειτουργίας του οχήματος που προορίζεται για την μείωση των εξόδων συντήρησης και επισκευών. Τον Οκτώβριο του 2016, ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοινωσε επίσης τα σχέδια του να αγοράσει μια συλλογή συστήματος ενεργής προστασίας (APS) Trophy για τα άρματα μάχης μιας Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων που πρόκειται να αναπτυχθεί στην Ευρώπη.

Ο Στράτος των ΗΠΑ αιτήθηκε $1,5 δισ. μέσα στον προϋπολογισμό του FY 2016 για την απόκτηση 135 διαμορφώσεων M1A2C, μια αισθητή αύξηση έναντι των 20 αρχικά προγραμματισμένων αρμάτων για το FY 2019. Ο αριθμός των αρμάτων που πρόκειται να αναβαθμιστούν αυξάνεται με τα χρονιά, με 299 επιπλέον να προγραμματίζονται για αναβάθμιση μεταξύ των FY20 και Fy23 μέσω του βασικού προϋπολογισμού. Ο αριθμός αυτός πιθανόν θα αυξηθεί όταν θα υπολογιστούν επιπλέον άρματα μάχης που ίσως να αναβαθμιστούν μεσώ χρηματοδότησης Ενδεχόμενων Επιχειρήσεων Εξωτερικού (OCO). Ο Στρατός των ΗΠΑ αιτήθηκε επίσης ακόμα $961,6 εκατ. για άλλες βελτιώσεις των Abrams, συμπεριλαμβανομένων $617.5 εκατ. για συλλογές ενίσχυσης της ικανότητας επιβίωσης.

Με την παράδοση των αρχικών M1A2C να ειναι υπό εξέλιξη, έχουν αρχίσει οι εργασίες της ανάπτυξης της επόμενης διαμόρφωσης M1A2D (πρώην SEPv4). Η εταιρεία General Dynamics Land Systems ανέλαβε τον Αύγουστο του 2017 σύμβαση αξίας $310,6 εκατ. για την ανάπτυξη εφτά πρωτοτύπων αρμάτων M1A2D για δοκιμές. Η νέα διαμόρφωση M1A2D θα περιλαμβάνει αναβαθμίσεις στους αισθητήρες, την φονικότητα και την ικανότητα επιβίωσης. Η παραγωγή του M1A2D εχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μεσα στο FY23, με την παράδοση των πρώτων αρμάτων να λαμβάνει χώρα το FY25.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: