Η βιομηχανία Northrop Grumman πρόκειται να βοηθήσει την Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) να αναπτύξει πλήρως τα σχέδια της να χρησιμοποιεί συστήματα κατευθυνόμενης ενέργειας για αυτοπροστασία στα τωρινά και μελλοντικά αεροσκάφη στο πλαίσιο σύμβασης που ανέλαβε την 23η Οκτωβρίου από το Ερευνητικό Εργαστήριο της Αεροπορίας (AFRL).

Σύμφωνα με την σύμβαση ζητείται από την Northrop Grumman να αναπτύξει και κατασκευάσει το τμήμα ελέγχου ακτίνας ενός αεροπορικού συστήματος επίδειξης όπλου λέιζερ που το AFRL αναπτύσσει στο πλαίσιο του προγράμματος Self-Protect High Energy Laser Demonstrator (SHiELD) Advanced Technology Demonstration (ATD).

Το όπλο λέιζερ θα στεγάζεται σε ένα ατρακτίδιο που θα είναι συνδεδεμένο σε ένα αεροσκάφος μεγέθους μαχητικού. Το σύστημα θα δοκιμαστεί σε ένα τακτικό αεροσκάφος πετώντας με υπερηχητικές ταχύτητες.

“Η ομάδα μας με επικεφαλής την Northrop Grumman ολοκληρώνει έναν προηγμένο σύστημα κατεύθυνσης ακτίνας με δοκιμασμένες τεχνολογίες ελέγχου ακτίνας για να βοηθήσει την Αεροπορία να καθορίζει και επιδείξει με επιτυχία την ικανότητα όπλου λέιζερ για τα υφιστάμενα και μελλοντικά αεροσκάφη”, είπε ο Μαρκ Σκίννερ, αντιπρόεδρος κατευθυνόμενης ενέργειας των αεροδιαστημικών συστημάτων της Northrop Grumman.

Το σύστημα ελέγχου ακτίνας χαρακτηρίζει το περιβάλλον πτήσης για ατμοσφαιρικές διαταραχές που θα μπορούσαν να στρεβλώσουν την ακτίνα λέιζερ, εντοπίζει και παρακολουθεί εισερχόμενους στόχους, καθορίζει το σημείο σκόπευσης για το λέιζερ και τότε “σχηματίζει” και εστιάζει επί του στόχου την εξερχόμενη δέσμη, πρόσθεσε ο Σκίννερ.

Η Northrop Grumman αναπτύσσει το σύστημα ελέγχου ακτίνας ShiELD στο πλαίσιο τμήματος του προγράμματος ATD γνωστό και ως Turret Research in Aero Effects, ή STRAFE.

Το AFRL θα ενσωματώσει το σύστημα ελέγχου ακτίνας STRAFE με μια πηγή λέιζερ και συστήματα ισχύος και ψύξης που αναπτύσσονται για το ShiELD ATD.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Σχόλια

  1. Gunslinger32

    Τι σχέδιο του μαχητικού στην καλλιτεχνική απεικόνιση, θυμίζει έντονα το γερμανικό «Horten H IX» το οποίο εξέτασε έντονα μια ομάδα μηχανικών και τεχνικών της Northrop Grumman.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: