Το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) ακύρωσε τα σχέδια για την απόκτηση των επανεξοπλισμένων Αμφίβιων Οχημάτων Εφόδου (AAV) στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης βιωσιμότητας AAV (AAV-SU).

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ (US Marines) ακύρωσε την παραγγελία του προγράμματος AAV-SU καθώς αποφάσισε να σταματήσει τον επανεξοπλισμό των παλιών οχημάτων και αντ’αυτου να επικεντρωθεί στην αγορά νέων με την ονομασία Αμφίβια Οχήματα Μάχης (ACV), δήλωσε ο Μάνι Πατσέκο, ο εκπρόσωπος τύπου των “Επίγειων Συστημάτων US Marines” στην Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο The London Free Press, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ο κατασκευαστής θωρακίσεων Armatec απώλεσε σύμβαση με έναν προμηθευτή των US Marines για την παροχή συλλογών θωράκισης στο στόλο αμφίβιων οχημάτων, επιβάλλοντας την απόλυση σχεδόν του μισού εργατικού δυναμικού του.

Βίντεο: Παρουσίαση των βελτιώσεων στο όχημα AAV του προγράμματος ενίσχυσης βιωσιμότητας (SU)

“Αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το πρόγραμμα. Αποφασίσαμε να επικεντρωθούμε στον εκσυγχρονισμό αντί να επενδύσουμε σε παλιά συστήματα,” δήλωσε ο Πατσέκο. “To ACV έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις.”

“Η απόφαση δεν σχετίζεται με την θωράκιση ή με το όχημα, άλλα ήταν η στρατηγική. Θέλουμε να επικεντρωθούμε στον εκσυγχρονισμό και αυτό ειναι ένα σύστημα 40 ετών.”

Οι αναβαθμίσεις του AAV-SU περιελάμβαναν πλωτή θωράκιση, καθίσματα μετριασμού έκρηξης και επενδύσεις προστασίας από θραύσματα βλημάτων. Περιελάμβαναν επίσης προστασία στη δεξαμενή καυσίμου και αναβαθμίσεις στα συγκροτήματα μετάδοσης κίνησης και ανάρτησης για να διατηρηθεί η κινητικότητα σε στεριά και θάλασσα άσχετα απο το επιπλέον βάρος.

Υπολογίστηκε ότι 392 οχήματα AAV-SU μπορούν να εξοπλίσουν τους US Marines σε τέσσερα τάγματα για αμφίβιες επιχειρήσεις και επιπρόσθετη υποστήριξη.

©usmclife.com | AAV-SU

Απόδοση/Μετάφραση απο το «defence-blog.com» για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: