Ραντάρ APG-79 AESA. (defenseindustrydaily.com)

Ραντάρ APG-79 AESA. (defenseindustrydaily.com)

Η επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του συστήματος ραντάρ Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA)APG-79V)X παρουσίασε τις λειτουργίες που απαιτούνται για την επέκταση των δυνατοτήτων των μαχητικών αεροσκαφών F/A-18C/D, οι οποίες, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, είναι:

  • Διευρυμένες αποστάσεις εντοπισμού
  • Ταυτόχρονες δυνατότητες αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους
  • Έρευνα επιφανείας με δυνατότητες έρευνας συνθετικού (SAR) διαφράγματος
  • Κορυφαία αξιοπιστία

«Θέσαμε το τελευταίο ραντάρ AESA σε δοκιμή και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας,» είπε ο Μαίκ «Ποντς» Γκαρσία, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης των επιχειρήσεων Τακτικών Αερομεταφερόμενων Συστημάτων για τα Διαστημικά και Αερομεταφερόμενα Συστήματα της Raytheon, και πρώην πιλότος/εκπαιδευτής αεροσκάφους F/A-18E/F. «Το APG-79(V)X συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του χαρτοφυλακίου των AESA για την εξασφάλιση χαμηλής επικινδυνότητας και την πρόσθεση, στο F/A-18C/D, του τακτικού πλεονεκτήματος για τα επόμενα 15 με 20 χρόνια.»

Η εταιρεία έχει παραδώσει περισσότερα από 500 τακτικά συστήματα ραντάρ AESA από το χαρτοφυλάκιο της, το οποίο περιλαμβάνει τα: APG-79, APG-63(V)3 και APG-82(V)1 για αεροσκάφη F-15, F/A-18E/F, EA-18G και B-2.

Το σύστημα APG-79, είναι ένα πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) το οποίο πετά σε όλο τον κόσμο τοποθετημένο σε μαχητικά αεροσκάφη F/A-18E/F Super Hornet και EA-18G Growler, και από την πρώτη του παράδοση έχει συνολικά υπηρετήσει σε τέσσερα θέατρα επιχειρήσεων.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: