Το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αποσύρει την μη δημοφιλή ψηφιακή-μπλε φόρμα παραλλαγής που έπρεπε να φορούν οι ναύτες όταν υπηρετούν στην ξηρά.

Αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου, οι ναύτες μπορούν να αρχίσουν να φορούν την πράσινη φόρμα παραλλαγής γνωστή επισήμως ως NWU τύπου 3.

Η μπλε φόρμα, γνωστή και ως τύπου 1, καθιερώθηκε σταδιακά από τον Ιουλίου του 2010 ως την μόνη προβλεπόμενη φόρμα εργασίας του Ναυτικού. Όμως ο ρουχισμός επικρίθηκε ευρέως από τους ναύτες ως άβολος και βαρύς, και κρίθηκε ως ιδιαίτερα επισφαλής κοντά σε φωτιά.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μεταβεί στην πράσινη φόρμα τύπου 3 ως την κυρία στολή υπηρεσίας στην ξηρά. Θα αντικαταστήσει την ψηφιακή φόρμα μπλε παραλλαγής τύπου 1, η οποία δεν ήταν δημοφιλής στους ναύτες. Julia Casper/U.S. Navy

Σύμφωνα με πληροφορίες η διακοπή χρήσης της στολής προέκυψε μετά από πολλές διαμαρτυρίες. Ναύτες απ’όλο τον κόσμο έφεραν το θέμα στην επιφάνεια μαζί με ανωτάτους αξιωματικούς του Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένου του ανωτάτου αξιωματούχου του Ναυτικού, τον υπουργό ναυτικού Ρει Μαμπους οποίος ανάφερε σε δήλωση του.
“Θέλουν φόρμες που να είναι άνετες, χαμηλού βάρους, αεριζόμενες… και θέλουν λιγότερες,” είπε. “Έχουμε λάβει γνώση την ανατροφοδότηση και ενεργούμε επί αυτής”.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα του Ναυτικού στη διαδικασία ενοποίησης των απαιτήσεων για τις φόρμες υπηρεσίας. Οι φόρμες τύπου 3 θα χορηγηθούν στους νεοσυλλέκτους που θα καταταγούν από την 1η Οκτωβρίου 2017, δήλωσε το Ναυτικό. Από την 1η Οκτωβρίου 2019, το Ναυτικό μελετά να εξαλείψει τις παραλλαγές μπλε προτύπου από τον ναυτικό σάκο ιματισμού.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τριετούς περιόδου, οι μαύρες αρβύλες θα παραμείνουν ως τα βασικά υποδήματα που θα φέροται με την πράσινη φόρμα στις διεθνείς και αμερικάνικες επικράτειες, δήλωσε το Ναυτικό. Οι εκστρατευτικές δυνάμεις εντός των ΗΠΑ ή οποιεσδήποτε προκεχωρημένες δυνάμεις, ωστόσο, κατά την κρίση των διοικητών των μονάδων, ίσως φορούν τα άρβυλα παραλλαγής ερήμου ή “Κογιότ καφέ” μαζί με την πράσινη στολή.

Το Ναυτικό συνεχίζει την δοκιμαστική φάση της βελτιωμένης πυρίμαχης φόρμας για την εν πλω υπηρεσία, ανέφερε η ανακοίνωση.

Επι του παρόντος υπάρχει μια προκριματική σχεδίαση για μια “περισσότερο επαγγελματική φόρμα πλοίου δυο τεμαχίων που μπορεί να φορεθεί είτε στην θάλασσα είτε στις εργασίες υποστήριξης επιχειρήσεων στην ξηρά”, ανακοίνωσε το Ναυτικό. Οι δοκιμές του πρωτοτύπου δυο τεμαχίων έχουν προγραμματιστεί για το 2017.

 

Απόδοση/Μετάφραση από το stripes.com για την Προέλαση.

 

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: