Το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ζήτησε 50000 Αυτόματα Τυφέκια Πεζικού (IAR) M27 για την αντικατάσταση του M4 carbine που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από το πεζικό και άλλες μονάδες.

Το Marine Corps Times δημοσίευσε ότι τα 50000 θα ειναι επιπρόσθετα στα ήδη 11000 που έχουν ήδη παραγγελθεί. Η αρχική εντολή ήταν για να αντικατασταθούν τα περισσότερα Αυτόματα Όπλα Ομάδας (SAW) M249 που ειναι σε υπηρεσία με τους Πεζοναύτες, με τα SAW να παραμένουν ως αποθεματικά.

Τον Απρίλιο ο αρχηγός του Σώματος Πεζοναυτών Στρατηγός Ρομπερτ Νελλερ εξήρε το όπλο  και είπε ότι το εξετάζει για πιο γενικευμένη χρήση από τις μάχιμες μονάδες Πεζοναυτών για να αντικαταστήσει το M4. Το M4 ειναι η έκδοση carbine του τυφεκίου M16, το οποίο χρησιμοποιείται στο πλαίσιο αριθμού παραλλαγών για περίπου 60 χρόνια.

“Οτιδήποτε έχω δει συνιστά ότι τα M27 που χρησιμοποιήσαμε για κάποιο χρονικό διάστημα ήταν τα πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά και ακριβή όπλα μέσα στις ομάδες τυφεκιοφόρων μας”, είπε ο Νέλλερ σε δήλωση του. Το M27 IAR βασίζεται στο τυφέκιο εφόδου HK416 της Heckler & Koch. Διαθέτει μια βαρύτερη, μακρύτερη κάννη από ότι το M4 και έχει την ικανότητα πλήρους αυτόματης βολής απο γεμιστήρες 30 φυσιγγίων. Περιλαμβάνει δίποδο, χειρολαβή χειροφυλακτήρα και οπτικό ημέρας Trijicon Squad Day ως τον βασικό εξοπλισμό. Το όπλο δεν έχει την ικανότητα επιπέδου πυρών καταστολής όπως εκείνη του βαρύτερου Μ249 με τροφοδοσία ταινίας πυρομαχικών. Το M27 έχει εμφανιστεί στο Αφγανιστάν και έχει λάβει θετική αποδοχή απο τους χρήστες που επικαλούνται την ακρίβεια, αξιοπιστία και φορητότητα του.

USA_M27_1

Στρατιώτης των ΗΠΑ εκπαιδεύεται με το M27.

Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: