Η κυβέρνηση της Αργεντινής ενέκρινε την πληρωμή €12,55 εκατομμυρίων ($15,03 εκατ.) προς την Γαλλία την 10η Μάιου για την αγορά πέντε μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών “Dassault Super Etendard”, μαζί με έναν εξομοιωτή πτήσης, οχτώ εφεδρικούς κινητήρες, και ένα μεγάλο πακέτο ανταλλακτικών και εργαλείων.

Η πληρωμή είχε υποβληθεί σε κάποια καθυστέρηση, από την στιγμή που η συμφωνία σχετικά με την απόκτηση των αεροσκαφών είχε ολοκληρωθεί απο τις δύο κυβερνήσεις μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους.

Τα “Super Etendard” θα χρησιμοποιηθούν για την επανασύσταση της ικανότητας της 2ης Μοίρας Ναυτικής Κρούσης (“2nd Escuadrilla Aeronaval de Caza y Ataque”) του ναυτικού της Αργεντινής, η οποία χρησιμοποιούσε τα “Super Etendards” από το 1981 έως το 2013, όταν καθηλώθηκαν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Santiago Rivas

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προελαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Μερικοί αγοράζουν παλιά Super Etendard για ναυτική κρούση, ενώ στην Ελλάδα ετοιμάζονται να αποσύρουν F-16 και Mirage 2000(που έχουν επιπλέον αυτή την ικανότητα προσβολής ναυτικών μονάδων επιφάνειας).

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: