Η αμυντική βιομηχανία BAE Systems ανέλαβε σύμβαση για την κατασκευή 32 στρατιωτικών οχημάτων BvS10 για την Αυστρία υπό το καθεστώς διακυβερνητικής συμφωνίας με τη Σουηδία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της BAE Systems το BvS10 είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο τεθωρακισμένο όχημα με ανώτερη απόδοση για επιχειρήσεις σε δύσκολα εδάφη για μεταφορά προσωπικού ή φορτίου σε πολεμικές επιχειρήσεις ή αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας ή διάσωσης. Έχει σχεδιαστεί ώστε να διαθέτει μεγάλη ευελιξία στην προσαρμογή των συνεχώς μεταβαλλόμενων απαιτήσεων αποστολής και έχει προετοιμαστεί για να δεχθεί προηγμένες λύσεις συστημάτων διαχείρισης μάχης . Η σύμβαση αφορά την έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) του BvS10 με τις παραδόσεις να αρχίζουν κατά το δεύτερο μισό του 2017 και να ολοκληρώνονται το 2019.

«Η επένδυση αυτή προμηθεύει τον Αυστριακό Στρατό με ενα πολύ ικανό και ισχυρό όχημα και ενισχύει την παγκόσμια θέση μας ως τον κορυφαίο προμηθευτή στρατιωτικών οχημάτων», είπε ο Τομι Γκουσταφσον-Ρασκ, ο διευθύνων σύμβουλος της BAE Systems Hägglunds η οποία κατασκευάζει το BvS10 στο Ömsköldsvik της Σουηδίας. «Επιπλέον, αυτή η σύμβαση είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας ανάμεσα στις Κυβερνήσεις της Σουηδίας και Αυστρίας και την BAE Systems».

Το BvS10 θα διαδραματίσει, επίσης, ρόλο στην αποστολή της Αυστρίας στην «Πρωτοβουλία Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU MTI) και η BAE Systems έχει δεσμευθεί πλήρως να παρέχει όλη την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποστήριξή. Η Αυστρία θα φιλοξενήσει, σχολεία και υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης. Η EU MTI δημιουργήθηκε για να ενισχύσει την στρατιωτική εκπαίδευση στα ορεινά εδάφη, ένα περιβάλλον όπου το BvS10 υπερέχει.

Τα BvS10 προσφέρουν στο πλήρωμα αυξημένη εργονομία, μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο και αυξημένη προστασία, κατασκευάζεται πάνω στα αξιόλογα οχήματα Bv206 της BAE Systems, εκ των οποίων περισσότερα από 10000 έχουν πωληθεί σε περισσότερες από 40 χώρες. Το BvS10 έχει αναπτυχθεί σε Αφγανιστάν, Κεντρική Αφρική, Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.

Μ’αυτή την σύμβαση η Αυστρία εισέρχεται, μαζί με Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο στην ομάδα χειριστών του BvS10.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: