Τα πρώτα 8X8 τεθωρακισμένα οχήματα Piranha 5 διαμόρφωσης προ-μαζικής παραγωγής παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Προμηθειών της Δανίας (DALO) από τη βιομηχανία General Dynamics European Land Systems-Mowag (GDELS-Mowag).

Τα πρώτα εφτά οχήματα πριν από την μαζική παραγωγή, τα οποία κατασκευάστηκαν στη διαμόρφωση μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ), θα διέλθουν το πρόγραμμα δοκιμών, ξεκινώντας το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Το πρόγραμμα δοκιμών περιλαμβάνει τις κλιματικές δοκιμές αποδοχής, τη δοκιμή αποδοχής πιστοποίησης και θα ολοκληρωθεί με τις δοκιμές αποδοχής χρήστη κατά τα τέλη του 2017.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δοκιμών, οι έλεγχοι του Βασιλικού Στρατού της Δανίας θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018.

Η DALO υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια 309 οχημάτων σε έξι εκδόσεις (ΤΟΜΠ, Διοίκησης και Ελέγχου, Ασθενοφόρο, Μηχανικό, Ολμοφόρου και Επισκευών), όπως επίσης και πολυετή σύμβαση υποστήριξης.

Πηγή: gdels.com

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: