Η Ινδική κυβέρνηση προσφέρει προς εξαγωγή το Ελαφρύ Μαχητικό Αεροσκάφος Tejas της Hindustan Aeronautics Limited (HAL) σε άλλες χώρες της Ασίας. Το Νέο Δελχί ελπίζει ότι η σχετικά απλή σχεδίαση του εγχώριας κατασκευής μαχητικού αεροσκάφους και τα δυνητικά χαμηλά κόστη συντήρησης θα αποτελέσουν το σημείο πώλησης του αεροσκάφους. Όμως οι προοπτικές της Ινδίας για την πώληση του “νέου” μαχητικού είναι εξαιρετικά αμφίβολες.

“Η Κυβέρνηση προσφέρει προς εξαγωγή το Ελαφρύ Μαχητικό Αεροσκάφος (LCA) Tejas σε άλλες χώρες. Σ’ αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει προκαταρκτικές συζητήσεις με μερικές φίλες χώρες”, ανέφερε σε δήλωση του ο Ινδός υπουργός Άμυνας Σρι Μανοχαρ Παρικαρ. “Επί του παρόντος, η HAL έχει κατασκευάσει εγκαταστάσεις για την κατασκευή και παράδοση 8 LCA το έτος. Υπάρχει σχέδιο να αυξηθεί προοδευτικά ο ρυθμός παραγωγής από τα 8 στα 16 αεροσκάφη ανά έτος από το 2019-2020”.

Βίντεο: Το LCA Tejas στο Μπαχρέιν.

Είναι ασαφές ποιοι πιθανοί πελάτες μπορεί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το Tejas, αν και το Νέο Δελχί προσπάθησε να πουλήσει το μαχητικό στο εξωτερικό με την εμφάνιση του στην αεροπορική έκθεση Μπαχρέιν το 2016. Αλλά δεδομένου ότι η Ινδία προσπαθεί να αναπτύξει το Tejas από το 1984 χωρίς να έχει παραδώσει ένα βιώσιμο μαχητικό αεροσκάφος, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν οποιοσδήποτε από τους συμμάχους του Νέου Δελχί θα επιθυμούσε να αποκτήσει ένα τέτοιο μαχητικό. Επιπλέον, ακόμα και μετά από περισσότερα από 34 χρόνια ανάπτυξης, το Tejas συνεχίσει να μαστίζεται από προβλήματα, αν και οι υπεύθυνοι ανάπτυξης πιστεύουν ότι μπορούν τα επιλύσουν τα εκκρεμή ζητήματα και το αεροσκάφος να είναι έτοιμο μέσα σε ένα έτος, «Τους είπα ότι όλες οι εκκρεμότητες πρέπει να ολοκληρωθούν και το αεροσκάφος θα ειναι έτοιμο μέσα σε ένα έτος» είπε ο Παρικαρ στο Hindustan Times την 20η Νοεμβρίου 2016.

Παρ’ολα αυτά το Νέο Δελχί συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το Tejas προσφέρει απόδοση συγκρίσιμη μ’αυτη του γαλλικού Dassault Rafale. “Αυτό είναι ένα ελαφρύ αεροσκάφος το οποίο είναι εξ’ολοκλήρου εγχώριας παραγωγής και μπορεί να ανταγωνιστεί οποιοδήποτε άλλο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο. Είναι τόσο ικανό όσο το Rafale μόνο που αυτό είναι ένα Ελαφρύ Μαχητικό Αεροσκάφος (LCA)”, είπε ο Παρικαρ, στο Hindustan Times. “Μπορεί να μεταφέρει φορτίο πυραύλων μόνο 3,5 τόνων, από την άλλη πλευρά το Rafale μπορεί να μεταφέρει φορτίο εννέα τόνων. Αυτό το αεροσκάφος μπορεί να πετάξει με ρυθμό 450 χλμ, ενώ το Rafale μπορεί να πετάξει με 900 χλμ. επειδή διαθέτει δύο κινητήρες”.

Παρά τις τολμηρές αξιώσεις της Ινδίας, το γενικά μικροκαμωμένο Tejas δεν είναι στην ίδια κατηγορία όπως τα υπόλοιπα μαχητικά αεροσκάφη στη διεθνή εξαγωγική αγορά μαχητικών. Το σουηδικό Saab JAS-39 Gripen ακόμα και τα αναβαθμισμένα παλιότερα μοντέλα F-16 και F/A-18, γενικά, προσφέρουν ανώτερες επιδόσεις σε ανταγωνιστικές και μερικές φορές χαμηλότερες, μεταξύ των άλλων, τιμές. Επιπλέον, το Tejas -με ένα συνονθύλευμα τεχνολογιών που προέρχονται από το Ισραήλ, την Γαλλία, την Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) η λήψη άδειας προς εξαγωγή θα είναι ένας πραγματικός εφιάλτης .

India_Tejas_1

Παρά το γεγονός ότι λογίζεται ως ένα εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος σχεδόν το 25 τοις εκατό της υφιστάμενης έκδοσης Mk1 του αεροσκάφους είναι κατασκευασμένο από εισαγόμενα συγκροτήματα. Καθώς αυτό το ποσοστό ίσως να φαίνεται αρκετά χαμηλό, αυτά τα συγκροτήματα αποτελούν τον πυρήνα αυτού που κάνει ένα μαχητικό μαχητικό. Τα εισαγόμενα συστήματα στο Tejas περιλαμβάνουν το ραντάρ των Ισραηλινών Αεροδιαστημικών Βιομηχανιών/ELTA EL/M-2032, σύστημα παρατήρησης τοποθετημένο επί κάσκας της ELBIT, το βρετανικής κατασκευής κάθισμα εκτόξευσης Martin Baker και τον στροβιλοκινητήρα διπλής ροής μετάκαυσης F404 της αμερικάνικης General Electric. Επιπλέον, πολλά από τα όπλα, όπως το 23 χιλιοστών πυροβόλο GSh-23– είναι ρωσικής προέλευσης. Πράγματι, το γεγονός ότι το Tejas είναι εξοπλισμένο με έναν αμερικάνικο κινητήρα σημαίνει οτι η Ουάσιγκτον εχει το δικαίωμα του βέτο σε ποιες χώρες μπορεί το Νέο Δελχί να προσφέρει προς πώληση το αεροσκάφος. Έτσι, ένας δυνητικός πελάτης μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα αν απλώς αγοράσει μεταχειρισμένα F-16 ή F/A-18 -τα οποία είναι πολύ καλύτερα αεροσκάφη και με πολύ πιο ελκυστικό πακέτο όπλων (για να μην αναφέρουμε την πολιτική επιρροή).

Εν τω μεταξύ, πρόσφατα η Ινδία παρήγγειλε 86 επιπλέον αεροσκάφη Tejas Mk1A, μια ελαφριά βελτιωμένη εκδοσή του σημερινού αεροσκάφους Mk1, από τα οποία 20 είναι υπό παραγγελία. Το Tejas Mk-1A πρόκειται να αντικαταστήσει τον σημερινό ραντάρ μηχανικής σάρωσης με το νέο Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) EL/M-2052 των IAI/ELTA, ένα νέο ατρακτίδιο ηλεκτρονικού πολέμου και ένα ακροφύσιο εναέριου ανεφοδιασμού Cobham. Υπάρχει επίσης μια σειρά βελτιώσεων για τη διόρθωση των ελλείψεων που διαπιστώθηκαν στο αρχικό Mk1.

India_Tejas_3

Το Νέο Δελχί συνεχίζει να βελτιώνει τα γερασμένης σχεδίασης Tejas με την έκδοση Mk2, η οποία πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της το 2025. Η νέα έκδοση του μαχητικού θα είναι εξοπλισμένη με τον κινητήρα κλάσης ώσης 22000 λιβρών General Electric F414, ο οποίος αρχικά αναπτύχθηκε για το Boeing F/A-18 Super Hornet. Ωστόσο, οι Ινδοί προσπαθούν να επαναφέρουν σε λειτουργία τον αποτυχημένο εγχώριο κινητήρα Kaveri που αρχικά είχε προγραμματιστεί να τοποθετηθεί στο Tejas πριν γίνει ολοφάνερο ότι δεν ήταν κατάλληλος για αυτή την αποστολή.
Η γαλλική Snecma εργάζεται μαζί με τους Ινδούς πάνω στην πιστοποίηση του κινητήρα Kaveri για την πτήση ενός πρωτότυπου ελαφρύ μαχητικού αεροσκάφους Tejas μέσα στο 2018.

“Αφότου ο οίκος κινητήρων τον καταστήσει έναν αξιόπλοο κινητήρα, έχουμε αρκετά πρόγραμμα που έρχονται και υπάρχουν περισσότερα απ’ενα μέρη όπου μπορεί να τοποθετηθεί. Το ερώτημα είναι αν θα είναι σε θέση να χωρέσει στο LCA ή θα πρέπει να πάμε στον GE 4141 με την μεγαλύτερη ισχύ αυτό είναι ένα σημείο που εξετάζουμε”, είπε ο C P Ramanarayana, ο γενικός διευθυντής αεροναυτικών της DRDO στο India Business Standard.

Ο εγχώριας κατασκευής κινητήρας GTRE GTX-35VS Kaveri

Ο εγχώριας κατασκευής κινητήρας GTRE GTX-35VS Kaveri

Δεδομένου του χαώδες ιστορικού αρχείου της Ινδίας στην ανάπτυξη εγχώριων μαχητικών αεροσκαφών, δεν υπάρχει λόγος να είμαστε αισιόδοξοι σχετικά με τις προοπτικές του Νέου Δελχί για το Tejas. Ειλικρινά, η Ινδική Πολεμική Αεροπορία θα εξυπηρετηθεί καλύτερα αν υποβιβάσει το Tejas στο επίπεδο αεροσκάφους επίδειξης τεχνολογίας και απλώς να αγοράσει ένα πραγματικό μαχητικό αεροσκάφος απ’εναν από τους συμμάχους της.

Τι είναι το πρόγραμμα του ινδικού Tejas;

Η σύνθετη γεωπολιτική φύση της νότιας Ασίας και των περιχώρων της, οδήγησαν, κατά το παρελθόν, σε μεγάλες περιφερειακές πολεμικές συγκρούσεις. Από την αρχή και μετά την δημιουργία του Ινδικού κράτους, η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρές στρατιωτικές απειλές. Η ιστορία έχει διδάξει ότι υπάρχει η υποχρέωση της επίτευξης αυτάρκειας στην σχεδίαση, εξέλιξη και παραγωγή σημαντικών οπλικών συστημάτων για την διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας.

Το πρόγραμμα του Ελαφρύ Μαχητικού Αεροσκάφους (LCA) ξεκίνησε στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 με δυο σκοπούς. Ο κύριος και πιο προφανής στόχος ήταν η ανάπτυξη ενός αεροσκάφους που θα αντικαθιστούσε τα παλαιά μαχητικά MiG-21 της Ινδίας. Το MiG-21 υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) από τη δεκαετία του 1970. Ο άλλος κύριος σκοπός ήταν να δοθεί μια ώθηση για περισσότερες εξελίξεις στις εγχώριες αεροπορικές δυνατότητες της Ινδίας.

India_Tejas_4

Η σχεδίαση του LCA οριστικοποιήθηκε το 1990 ως μια μηχανή πτέρυγας δέλτα με μετριασμένη στατική ευστάθεια (RSS) προς ενίσχυση των επιδόσεων στους ελιγμούς και μια σειρά από άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά. Τον Μάιο του 1989 δημιουργήθηκε μια επιτροπή ανασκόπησης η οποία ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές και η τεχνολογία της Ινδίας είχαν προχωρήσει επαρκώς στους περισσότερους τομείς ώστε να αναλάβουν αυτό το έργο. Αποφασίστηκε ότι το στάδιο μηχανικής ανάπτυξης πλήρους κλίμακας (FSED) του προγράμματος θα προχωρούσε σε δύο στάδια.

Φάση 1 – Τεχνολογία

Η εστίαση σε αυτή την φάση ήταν η “στοιχειοθέτηση του έργου”. Περιελάμβανε την ανάπτυξη και δοκιμή δυο αεροσκαφών επίδειξης τεχνολογίας. Αυτά τα αεροσκάφη ονομάστηκαν TD-1 και TD-2. Η απόφαση για να προχωρήσουν μπροστά επρόκειτο να ληφθεί μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της φάσης. Την οποία θα ακολουθούσε η παραγωγή επιπλέον πρωτοτύπων αεροσκαφών. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης υπήρξαν παιδικές ασθένειες και τελικά το TD-1 πέταξε την 04 Ιανουαρίου 2001 με τον Διοικητή Πτέρυγας Ραζιβ Κοτθιγαλ στα χειριστήρια του.

Η σπουδαιότητα αυτής της χρυσής ημέρας στην ιστορία της ινδικής αεροπορίας μπορεί να συγκριθεί με το γεγονός ότι η τελευταία φορά που ένα αεροσκάφος εγχώριας κατασκευής σηκώθηκε στον ουρανό ήταν πριν από 40 χρόνια την 17η Ιουνίου 1961.

Πρωτη πτήση του Tejas

Πρωτη πτήση του Tejas

Φάση 2 -Φάση επιπρόσθετων ελέγχων (PV-1, PV-2, PV-3 και PV-5).

Η φάση αποτελούταν από επιπρόσθετους ελέγχους και εξελίξεις των συστημάτων που χρησιμοποιούσαν τα πρωτότυπα οχήματα τα οποία θα ηγούνται στην ανάπτυξη της τελικής έκδοσης η οποία θα εντασσόταν στην IAF και το Ινδικό Ναυτικό.

Το πρώτο πρωτότυπο όχημα, PV-1 πέταξε την 25η Νοεμβρίου 2005. Ως το 2005, το Tejas είχε αποδείξει τις δυνατότητες του στην φάση ελέγχου και πραγματοποιήθηκε η πρώτη παραγγελία 20 αεροσκάφων μαζικής παραγωγής. Η επόμενη παραγγελία για 20 επιπρόσθετα αεροσκάφη μαζικής παραγωγής πραγματοποιήθηκε το 2010.

Μελλοντικές εκδόσεις παραγωγής

Εκπαιδευτικό Tejas

Διθέσια επιχειρησιακή μετατροπή εκπαιδευτικού αεροσκάφους για την IAF.

Ναυτικό LCA

Μονοθέσιες και διθέσιες εκδόσεις αεροπλανοφόρου για το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό. Η ναυτική έκδοση του LCA πρόκειται να είναι έτοιμη για δοκιμές πάνω σε αεροπλανοφόρο και προορίζεται να αναπτυχθεί στο INS Vikramaditya όπως επίσης και στο αεροπλανοφόρο κλάσης Vikrant. Θα εξοπλιστεί για επιχειρήσεις από αεροπλανοφόρο με τη δυνατότητα να πραγματοποιεί απονηώση και προσνήωση με συρματόσχοινα ανάσχεσης. Θα διαθέτει ενισχυμένη άτρακτο και σύστημα προσγείωσης και η μύτη του θα χαμηλώσει για την παροχή καλύτερης ορατότητας μέσα από το πιλοτήριο.

Μαζική παραγωγή

Η παραγωγή των SP-1 ως SP-40 ξεκίνησε το 2013.

Μελλοντική εξέλιξη

Το Mk2 θα είναι η βελτίωση του LCA AF Mk1 με κινητήρα μεγαλύτερης ώσης. Το εν λόγω αεροσκάφος θα έχει βελτιωμένη δυνατότητα επιβίωσης, συντήρησης και μετριασμό απαξίωσης. Το AESA ραντάρ, η σουίτα ενοποιημένων ηλεκτρονικών (OEWS) και το σύστημα παροχής οξυγόνου (OBOGS) είναι κάποιες από τις τεχνολογίες αιχμής που πρόκειται να ενσωματωθούν. Η σχεδίαση του πιλοτηρίου έχει βελτιωθεί με την τοποθέτηση μεγαλύτερου μεγέθους, πολλαπλών λειτουργιών οθονών (MFD) και έξυπνης οθόνης επί κάσκας (HUD).

Ναυτικό LCA Mk2

Το πρόγραμμα σχεδίασης και ανάπτυξης ενός μαχητικού αεροσκάφους που θα επιχειρεί από αεροπλανοφόρο εγκρίθηκε το 2003 μετά την επιτυχημένη αρχική πτητική δοκιμή της έκδοσης LCA της IAF, Tejas. Δυο πρωτότυπα, ένα διθέσιο εκπαιδευτικό (NP1) και εν μονοθέσιο μαχητικό (NP2) με περισσότερο εσωτερικό χώρο καυσίμου, αναπτύχθηκαν για την πρώτη φάση του προγράμματος.

Βίντεο: Το πρώτο πρωτότυπο του ναυτικού LCA

Η δεύτερη φάση του ναυτικού προγράμματος προβλέπει την εξέλιξη δύο μονοθέσιων μαχητικών αεροσκαφών με ένα νέο μεγαλύτερης ώσης κινητήρα (GE-F414 INS6) και την επιπρόσθετη βελτίωση της σχεδίασης του για την μείωση της οπισθέλκουσας Το LCA Mk2 του Ναυτικού θα δεχθεί μείωση βάρους μέσα από τον επανασχεδιασμό του συστήματος προσγείωσης και των σχετικών δομών και οι αυξημένοι εσωτερικοί χώροι καυσίμου θα ειναι οι κρίσιμοι κατευθυντήριοι παράγοντες στην σχεδίαση του. Το ναυτικό LCA θα διαθέτει ενισχυμένη απόδοση αποστολής και δυνατότητα καλύτερης συντήρησης.

Dave Majumbar

Απόδοση/Μετάφραση από το National Interest για την Προέλαση. Στοιχεία απο το tejas.gov.in

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: