Η Ινδονησία θα αγοράσει 11 Su-35 Flanker από την Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορία που αποδεσμεύθηκε την 4η Αυγούστου από την “The Jakarta Post”, η Ινδονησία πρόκειται να ανταλλάξει τους πόρους της, συμπεριλαμβανομένου καφέ, για να αποκτήσει το ρωσικό υπερ-ευέλικτο μαχητικό αεροσκάφος Su-35.

Η όλη υπόθεση πρόκειται να διευθετηθεί από μια κρατική βιομηχανία της Ινδονησίας -PT Perusahaan Perdagangan, σε συνεργασία με την Rostec. Τα συμβαλλόμενα μέρη, όπως αναφέρει η “The Jakarta Post”, υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης, προϋποθέτοντας ότι τα ινδονησιακά αγροτικά εμπορεύματα θα ανταλλαχθούν για το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, συγκεκριμένα για 11 δείγματα του αεροσκάφους Su-35.

Ως αντάλλαγμα, η Τζακάρτα, πρόκειται να προμηθεύσει την Ρωσία με, ανάμεσα στα υπόλοιπα αγαθά, καφέ, φοινικέλαιο ή τσάι όπως δήλωσε ο Ινδονήσιος υπουργός εμπορίου, Enggartiasto “Enggar” Lukita, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ρωσία η οποία ολοκληρώθηκε την 5η Αυγούστου.

Η προειρημένη συμφωνία είναι ένα καθαρό σημάδι ότι η Ρωσία προσπαθεί να βρει διάφορες λύσεις με σκοπό να μετριάσει τα αποτελέσματα των κυρώσεων στην οικονομία της. Πράγματι, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μας στην Μόσχα για την MAKS 2017 διαπιστώθηκαν υψηλές τιμές σε περιπτώσεις εμπορευμάτων, οι εμπορικές συναλλαγές ήταν περιορισμένες με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, πχ τα μήλα.

Οι Ινδονήσιοι αξιωματούχοι ερμήνευσαν την άνωθεν κατάσταση ως μια μεγάλη ευκαιρία για να διευρύνουν και εμβαθύνουν τη συνεργασία με τη Ρωσία πέραν από την εμπορική περιοχή στα πεδία όπως ο τουρισμός, η ανταλλαγή μαθητών και την ενέργεια ή την τεχνολογία σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε για την “ The Jakarta Post” ο Ινδονήσιος υπουργός εμπορίου.

Το Sukhoi Su-35 είναι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που θεωρείται πως ανήκει στην 4++ γενιά, με τις υπερ-ευέλικτες ικανότητες του να έχουν παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της φετινής MAKS Aviasalon στην Μόσχα.

Jacek Siminski

Απόδοση/Μετάφραση από το theaviationist.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: