Η Ισπανία εντάχθηκε επισήμως στην γαλλο-γερμανική προσπάθεια για την ανάπτυξη του αεροσκάφους Μαχητικού Επόμενης Γενιάς (NGF) ως μέρος του ευρύτερου Μελλοντικού Αεροπορικού Συστήματος Μάχης (Future Combat Air System, FCAS), με μια επιστολή προθέσεως (LOI) που υπογράφτηκε την 14η Φεβρουαρίου.

Η LOI υπογράφτηκε μεταξύ των Ισπανίδας υπουργού άμυνας Μαργκαρίτα Ρόμπλες, Γαλλίδας υπουργού άμυνας Φλορενς Παρλι και Γερμανίδας υπουργού άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στο πλαίσιο του έργου, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία θα εξελίξουν το NGF για να πετάξει συνεργαζόμενο με έναν ανεπάνδρωτο πλευρικό αεροσκάφος (wingman), με το συνδυασμό αυτών των δύο στοιχείων να περιλαμβάνει το Οπλικό Σύστημα Επόμενης Γενιάς (NGWS). Στο μελλοντικό επιχειρησιακό εναέριο χώρο το NGWS θα συνδυαστεί με άλλα αεροπορικά μέσα για να διαμορφώσουν το υπερσύστημα (system of systems) FCAS. Όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα απο το Jane’s, η αρχική συνεισφορά της Ισπανίας στο έργο θα ανέρχεται περίπου στα €25 εκατομμύρια ($28 εκατ.) για τα επόμενα δυο έτη.

Η LOI αποδεσμεύεται εβδομάδες μετά την 3η Δεκεμβρίου 2018 όταν η Ρόμπλες απηύθυνε επιστολή στις Γαλλίδα και Γερμανίδα ομολόγους της ζητώντας την επισημοποίηση του αιτήματος της Ισπανίας να ενταχθεί στο έργο. Πριν από αυτό, τον Νοεμβριο 2018 το Jane’s μετέδωσε οτι η Ισπανία εξέταζε τις επιλογές για την μελλοντική αντικατάσταση του στόλου των Boeing F/A-18 Hornet μέσα στο χρονικό διάστημα ως το 2035 και μετά, και ότι συνομιλούσε με με τις Dassault και Airbus όπως επίσης και με την ομάδα Tempest του Ηνωμένου Βασιλείου που περιλαμβάνει τις εταιρείες: BAE Systems, Leonardo UK, MBDA και Rolls-Royce.

Όπως είχε αναφερθεί εκείνη την εποχή, ο Αντιπτέραρχος Λεόν-Αντόνιο Ματσέσι Μιχαβίλα της ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας (Ejército del Aire Español: EdAE) δήλωσε οτι ο καθοριστικός παράγοντας για το ποια ομάδα θα επιλέξει η χώρα σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από το προσφερόμενο επίπεδο βιομηχανικής συμμετοχής. “Θέλουμε να είμαστε εταίροι και όχι πελάτες,” δήλωσε ο Αντιπτέραρχος.

Η επίσημη εξαγγελία της Ισπανίας έρχεται εφτά ημέρες αφότου Γαλλία και Γερμανία ανακοίνωσαν την εκκίνηση της κοινής σχεδιαστικής μελέτης (JCS) για το ευρύτερο έργο FCAS, με μια €65 εκατ. σύμβαση που ανακοινώθηκε την 7η Φεβρουαρίου από τις Παρλί και φον ντερ Λάιεν.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: