Η 400000 δολαρίων κάσκα του F-35B έχει ένα μεγάλο πρόβλημα: Η κάμερα νυχτερινής παρατήρησης δεν λειτουργεί όταν δεν υπάρχει σεληνόφως, σύμφωνα με βίντεο της δοκιμαστικής πτήσης πάνω στο αμφίβιο αποβατικό πλοίο “Αμέρικα” τον Νοέμβριο.

Το πρόβλημα θα χρειαστεί μήνες για να επισκευαστεί, είπε ο εκπρόσωπος του Γραφείου Κοινού Προγράμματος F-35 Τζο ΝτελαΒεντόνα. Οι μελλοντικές λύσεις αναμένονται να δοκιμαστούν το Φθινόπωρο είπε. Η δυσλειτουργία αναφέρθηκε πρώτη φορά την Τετάρτη (19.07.2017) από το Military.Com.

 

Όταν ένας πιλότος F-35B προσνηώθηκε στο “Αμέρικα” κατά τη διάρκεια μιας νύχτας δίχως σεληνόφως τον Νοέμβριο, δεν μπορούσε να δεί το κατάστρωμα, οπότε έπρεπε να μαντέψει που ακριβώς βρισκόταν πάνω στο πλοίο, είπε στο βίντεο καταγραφής των δοκιμών, ο αντιπλοίαρχος Πεζοναυτών και πιλότος F-35B, Τομ Φιλντς.

Μετά την επιτυχημένη προσνήωση του, ο πιλότος είπε κάτι σαν, “Έλεγχε, θα πρέπει να μου δώσεις έναν συναρπαστικό λόγο για να το ξανακάνω”, θυμήθηκε ο Φιλντς.

Ο κύριος ανάδοχος Lockheed Martin εξέδωσε την Παρασκευή (21.07.2017) ανακοίνωση που έλεγε ότι η βιομηχανία είναι ενήμερη για το θέμα που προέκυψε και εργάζεται να δοκιμάσει νέες μελλοντικές λύσεις.

“Γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε το πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων -για να χαρακτηρίσουμε την απόδοση όπως επίσης και να αναγνωρίσουμε τις ανωμαλίες ώστε να επεξεργαστούμε λύσεις και εξασφαλίσουμε ότι η απόδοση του αεροσκάφους καλύπτει τις απαιτήσεις του μαχητικού αεροσκάφους”, δήλωσε σε ανακοίνωση της η βιομηχανία.

Η κάσκα HMDS παρέχει στους πιλότους F-35 πρωτοφανή επίγνωση της τακτικής κατάστασης. (Rockwell Collins)

Η κάσκα HMDS παρέχει στους πιλότους F-35 πρωτοφανή επίγνωση της τακτικής κατάστασης. (Rockwell Collins)

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: