Η Κίνα ανέπτυξε ένα νέο σύστημα θωράκισης που ονομάζεται Εύκαμπτο Πλέγμα Θωράκισης (FGA), το οποίο επί του παρόντος διατίθεται στην αγορά για εξαγωγές από τον Όμιλο Βορείων Βιομηχανιών της Κίνας (NORINCO).

Το FGA έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στα ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (TOMA) αυξημένη προστασία εναντίον των αντιαρματικών απειλών, όπως ειναι η αντιαρματική πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας (HEAT), το βλήμα που πυροδοτείται από το ευρέως διαδεδομένο εκτοξευτή πυραυλο-ωθούμενων βομβίδων, RPG-7.

Το σύστημα αποτελείται από ένα σωληνωτό πλαίσιο, το οποίο ειναι τοποθετημένο σε μικρή απόσταση από το σκάφος της πλατφόρμας και περιλαμβάνει πλαίσια τεντωμένου καλωδίου που ασφαλίζονται με τετράγωνους συνδέσμους.

Το τεντωμένο καλώδιο έχει σχεδιαστεί για την εξουδετέρωση του πιεζοηλεκτρικού πυροσωλήνα των εισερχόμενων πολεμικών κεφαλών HEAT ώστε να μην ανατινάζονται πάνω στο σκάφος.

Το FGA δεν θα τοποθετείται και τη διάρκεια της καθημερινής εκπαίδευσης καθώς αυξάνει το συνολικό πλάτος της πλατφόρμας και μπορεί στο μέλλον να καταστραφεί όταν επιχειρεί σε ανώμαλο έδαφος.

Επιπρόσθετα στο FGA, η NORINCO έχει επίσης διευρύνει το φάσμα των πακέτων εκρηκτικής αντιδραστικής (ERA) και παθητικής θωράκισης για τα ΤΟΜΑ.

China_FGA

©Christopher F Foss | Κοντινή λήψη του κινέζικου συστήματος ευκάμπτου πλέγματος θωράκισης, το οποίο έχει σχεδιαστεί να εξουδετερώνει τις μονές εισερχόμενες αντιαρματικές κεφαλές.

Christopher F Foss

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: