Η Κίνα δώρισε στην Σερβία στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 900 χιλιάδων ευρώ (€) περίπου ενός εκατομμυρίου δολαρίων Αμερικής.

Μετά την παραχώρηση των δωρηθέντων μέσων που επιδείχθηκαν στο πεδίο εκπαιδεύσεων των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ο υπουργός Ντζόρντζεβιτς και ο πρέσβης Λι Μαντσάνγκ υπέγραψαν το πιστοποιητικό παράδοσης – παραλαβής.

Ο Σέρβος Πρόεδρος Βούσιτς επεσήμανε ότι αυτή ήταν μια σημαντική δωρεά για τις Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις, τμήματα της οποίας θα διανεμηθούν στην Ειδική Ταξιαρχία και τα υπόλοιπα συστήματα στον Στολίσκο Ποταμών.

«Υπάρχουν επίσης σκάφη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σ’ όλους τους ποταμούς για ανθρωπιστικές και στρατιωτικές αποστολές. Όπως και οι μηχανές χιονοκίνησης (snowmobiles) για την μεταφορά ζευγών ελευθέρων σκοπευτών, αλλά επίσης και για την μεταφορά πυρομαχικών, εξοπλισμού και τροφίμων και οτιδήποτε άλλο ειναι αναγκαίο. Όπως εξήγησα εδώ, κατά τη διάρκεια της παραχώρησης, οι ανιχνευτές εκρηκτικών υλών ειναι μεγάλης ακρίβειας και τ σφάλμα μπορεί να ειναι μόνο ένα τοις εκατό», είπε ο Πρόεδρος Βούσιτς.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

 

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: