Την 1η Δεκεμβρίου το υπουργείο Άμυνας της Βραζιλίας εξουσιοδότησε το Ναυτικό να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση της πλατφόρμας προσνήωσης ελικοπτέρων (LPH), HMS Ocean, του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το βραζιλιάνικο ναυτικό αιτήθηκε την εν λόγω εξουσιοδότηση στις αρχές του 2017 μετά την απόφαση του να παροπλίσει το αεροπλανοφόρο NAe São Paulo και μετά την ανακοίνωση του βασιλικού ναυτικού ότι το LPH μπορεί να είναι διαθέσιμο προς πώληση αφότου παροπλιστεί τον Μάρτιο του 2018.

Το Ocean θα ελεγχθεί από αξιωματικούς του βραζιλιάνικου Ναυτικού, ενώ έχει ζητηθεί και η εξουσιοδότηση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) καθώς το πλοίο διαθέτει κάποια συγκροτήματα αμερικανικής κατασκευής.

Το βραζιλιάνικο Ναυτικό σχεδιάζει να ολοκληρώσει την συμφωνία μέσα στο 2018, να ανακατασκευάσει το πλοίο μέσα στο 2019 και να το θέσει σε υπηρεσία το 2020.

Ενδιαφέρον για την αγορά του Ocean έδειξε και η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με το NavalToday.Com, σ’ απάντηση ερώτησης που κατατέθηκε τον Νοέμβριο στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο υπουργός άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία απέστειλε αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τη δυνητική αγορά του HMS Ocean.

Santiago Rivas

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.Com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: