Η ναυπηγική βιομηχανία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, ένα σημαντικό ναυπηγείο, παρέδωσε την Τετάρτη ένα ηλεκτρικό-πετρελαίου υποβρύχιο 1400 τόνων στο ναυτικό της Ινδονησίας, αποτελώντας την πρώτη βιομηχανία της Νοτίου Κορέας που εξαγάγει υποβρύχια.

Η βιομηχανία είπε ότι για να σηματοδοτήσει το γεγονός πραγματοποίησε μια τελετή στο ναυπηγείο Οκπο στη νήσο Γκεοζι στην νότια ακτή. Το σκάφος είναι το πρώτο από τα τρία υποβρύχια που εισέρχεται σε υπηρεσία με την χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας στο πλαίσιο συμφωνίας του 2011 αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ($), το οποίο ποσό είναι ισοδύναμο με την πώληση περίπου 730000 εγχώριας κατασκευής μεσαίου μεγέθους αυτοκινήτων στο εξωτερικό, είπε η ναυπηγική Daewoo. Μετά την παράδοση, η Νότια Κορέα έγινε η πέμπτη χωρά στον κόσμο που εξήγαγε υποβρύχιο, μετά την Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία και Γερμανία.

Το δεύτερο υποβρύχιο είναι υπό κατασκευή με τον σχεδιασμό να ολοκληρωθεί εντός του έτους και το τρίτο πρόκειται να κατασκευαστεί υπό “μορφή κιβωτίων” στην Νότια Κορέα και να αποσταλεί στην Ινδονησία ώστε να συναρμολογηθεί ως το 2018, είπε η βιομηχανία. Το υποβρύχιο είναι μια τροποποιημένη έκδοση των επιθετικών υποβρυχίων κλάσης Chang Bogo που αυτή τη στιγμή είναι σε υπηρεσία με το Ναυτικό της Νοτίου Κορέας. Μπορεί να πλεύσει για περίπου 11000 μίλια χωρίς να πραγματοποιήσει στάση σε λιμάνι, δυο φορές την απόσταση από την νότια παραθαλάσσια πόλη του Μπουσάν στο Λος Άντζελες. Τα νέα υποβρύχια αναμένεται να υπηρετήσουν στο ναυτικό της Ινδονησίας για τουλάχιστον 30 χρόνια. Τα Chang Bogo είναι τροποποιημένα γερμανικά υποβρύχια Type 209 κατασκευασμένα και εξοπλισμένα στην Νότια Κορέα.

Απόδοση/Μετάφραση από το NavyRecognition.Com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: