Η νοτιοκορεάτικη ναυπηγική βιομηχανία Hyundai Heavy Industries (HHI) ολοκλήρωσε την ναυπήγηση του ένατου ηλεκτρικό-πετρελαίου υποβρύχιου κλάσης KSS-2 (Type 214) του Ναυτικού της Κορεατικής Δημοκρατίας (RokN).

Το 1800 τόνων Sin Dol-Seok, σύμφωνα με την ανακοίνωση του RoKN, παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο την 7η Σεπτεμβρίου σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο της HHI στην Ουλσάν. Το υποβρύχιο, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 2014, πρόκειται να ειναι το τελευταίο της κλάσης, η οποία,  σύμφωνα με τον κατάλογο «Παγκόσμιων Ναυτικών» του Jane’s, έχει συνολικό μήκος 65 μέτρων και συνολικό πλάτος 6,3 μ.

Επί του παρόντος το RoKN λειτουργεί πέντε από τα εννιά υποβρύχια της κλάσης, τα οποία διαθέτουν συστήματα αναερόβιας πρόωσης (AIP).

Το Sin Dol-Seok ειναι το έκτο υποβρύχιο της κλάσης KSS-2 που ναυπηγήθηκε από την HHI. Μια άλλη νοτιοκορεάτικη βιομηχανία, η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), ναυπήγησε τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια της κλάσης.

Η κλάση KKS-2 προωθείται από δύο πετρελαιοκινητήρες MTU και κυψέλες καυσίμου ηλεκτρολύτη πολυμερικής μεμβράνης που του δίνουν τη δυνατότητα να παραμείνει σε κατάδυση έως δυο εβδομάδες σε μια φορά.

Κάθε υποβρύχιο μπορεί να μεταφέρει πλήρωμα 40 ατόμων, να φτάσει σε βάθη έως 400 μ., και έχει ανωτάτη ταχύτητα 20 κόμβων σε κατάδυση και 12 κόμβων σε ανάδυση. Η πλατφόρμα ειναι εξοπλισμένη με συστοιχίες συστημάτων σόναρ τοποθετημένες στην πλώρη, στις πλευρές και συρόμενες.

Gabriel Dominguez

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: