Ενώ πολεμούν εναντίον των ρωσόφιλων αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας τους, οι ουκρανοί στρατιώτες θα συμμετέχουν στην Spring Storm 2019, την πολυεθνική νατοϊκή άσκηση στην Εσθονία που αρχίσει την 2α Μαΐου. Στην άσκηση θα συμμετέχουν στρατιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), το Βέλγιο, την Γεωργία, τον Καναδά, την Λιθουανία, την Λετονία, την Πολωνία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Φινλανδία, την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Εσθονία.

Η Spring Storm 2019, η μεγαλύτερη άσκηση στην Εσθονία που διεξάγεται υπο την αιγίδα του NATO, θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόκειται να συμμετέχουν περίπου 9000 στρατιώτες από δεκατρείς χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Κατά την άσκηση, η οποία θα διεξαχθεί μέχρι την 17η Μαΐου, η φάση εκτέλεσης θα υλοποιηθεί από 2 έως 10 Μαΐου με την συμμετοχή πολεμικών πλοίων των ναυτικών της Εσθονίας και των συμμάχων στα λιμάνια των επαρχιών Ταλίν και Λέενε-Βίρου. Επιπλέον, στην άσκηση θα συμμετέχουν μαχητικά αεροπλάνα Eurofighter των Αεροποριών Γερμανίας και Βρετανίας, επιθετικά αεροσκάφη Su-22 της πολωνικής Αεροπορίας, ελικόπτερα Wildcat και Apache του βρετανικού Στρατού και HH-60 Pave Hawk της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Απόδοση/Μετάφραση από το Armyrecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: