Την 5η Ιουλίου, ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Άντονι Ματσιερέβιτς ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτόκολλο συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) για την πώληση άγνωστου αριθμού συστημάτων Patriot στην Πολώνια.

Τον Μάρτιο του 2017, η Βαρσοβία γνωστοποίησε το ενδιαφέρον της να προμηθευτεί μέχρι οχτώ συστήματα Patriot αρχής γενομένης από το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά συμφωνήθηκε ότι τα συστήματα πρέπει να είναι στην πιο σύγχρονη διαμόρφωση τους, σε αντίθεση με τη διαμόρφωση που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή στην διεθνή αγορά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι πολωνικές εφημερίδες δημοσίευσαν ότι οι συνομιλίες για την πώληση ανάμεσα στον πολωνο αναπληρωτή υπουργό και τους αξιωματούχους των ΗΠΑ είχαν σταματήσει για το αν τα συστήματα θα περιλαμβάνουν το “Ενσωματωμένο Σύστημα Μάχης Πυραυλικής και Αεροπορικής Άμυνας” (IBCS), το οποίο ο Στρατός των ΠΑ δεν αναμένει να αναπτύξει για τον ίδιο πριν το 2022.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε καθώς ο Πρόεδρoς Τράμπ ξεκίνησε τη σύντομη επίσκεψη του στην Βαρσοβία πριν ταξιδέψει στην Γερμανία για την Σύνοδο Κορυφής των G20.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: