Η αεροπορική επιχείρηση Γκορμπούνοφ, που εδρεύει στο Καζάν στην περιοχή του Βόλγα, ξεκίνησε την κατασκευή του αναβαθμισμένου στρατηγικού βομβαρδιστικού Tupolev Tu-160, όπως ανακοινωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Αλεξέι Κριβορούκχο.

“Αυτη τη στιγμή  έχει ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων αεροσκαφών,” δήλωσε ο αμυντικός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην επιχείρηση.

“Χωρίς αμφιβολία, η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον. Θα περιμένουμε μέχρι την πρώτη πτήση, την ολοκλήρωση της πειραματικής εργασίας σχεδιασμού και μετά όλα από αυτά θα ληφθεί η απόφαση για τις μαζικές παραλαβές,” δήλωσε ο υπουργός άμυνας.

Το Tu-160 ειναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος με πτέρυγες μεταβλητού σχήματος και ένα από τα πιο ισχυρά πολεμικά αεροσκάφη στον κόσμο. Το 2015, ανακοινώθηκε η απόφαση για την επανεκκίνηση της παραγωγής του στρατηγικού αεροσκάφους στην αεροπορική επιχείρηση Καζάν.

Την 16η Νοεμβρίου 2017, το νέο αεροπλάνο παραδόθηκε από τις εγκαταστάσεις τελικής συναρμολόγησης στο σταθμό αεροπορικών δοκιμών. Χάρις στην αναβάθμιση, η αποδοτικότητα του βομβαρδιστικού Tu-160 αναμένεται να αυξηθεί κατά 60%.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: