Το ρωσικό ναυτικό έθεσε στην ενεργό υπηρεσία το πρωτο πλοίο του έργου φρεγατών 22350 – τo Ναύαρχος Γκορσκόφ- με μια τελετή στην Αγία Πετρούπολη την 28η Ιουλίου.

Παρέστησαν ο υπαρχηγός του ρωσικού ναυτικού και λοιποί αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του ναυπηγείου, η τελετή πραγματοποιήθηκε πριν από τους εορτασμούς της Ημέρας του ρωσικού ναυτικού, την 29η Ιουλίου.

Η φρεγάτα Ναύαρχος Γκορσκόφ εισήλθε στην ενεργό υπηρεσία αφότου η κατασκευή του ξεκίνησε το 2006 κι άρχισε τις δοκιμές το 2015.

Η αποδοχή στην ενεργό υπηρεσία της φρεγάτας καθυστέρησε περισσότερο από μια φορά και τελικά πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τον αρχικό σχεδιασμό. Η είσοδος στην ενεργό υπηρεσία του δεύτερου πλοίου της κλάσης, Ναύαρχος Κασατόνοφ, θα λάβει χώρα οχτώ μήνες αργότερα ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεως του πρώτου πλοίου.

Η νέα κλάση φρεγατών βασανίστηκε από πληθώρα τεχνικών ζητημάτων και εν μέρει καθυστερήσεων από την ενσωμάτωση και την μετέπειτα δοκιμή ενός μεγάλου αριθμού όπλων “μεγάλης ακρίβειας”.

Οι 135 μέτρων φρεγάτες εκτοπίζουν 5000 τόνους και έχουν μεγίστη εμβέλεια άνω των 4000 ναυτικών μιλίων. Θα ειναι εξοπλισμένες με ανθυποβρυχιακούς και αντιπλοϊκούς πυραύλους, ένα ναυτικό πυροβόλο A-192M των 130 χιλιοστών. Οι φρεγάτες διαθέτουν επίσης το ναυτικό αντιαεροπορικό σύστημα Poliment-Redut, το οποίο συμφωνά με αναφορές ειναι ο λόγος πίσω απο την καθυστέρηση στην παράδοση του πρώτου πλοίου της κλάσης, και 16 εκτοξευτές για αντιπλοϊκους πυραύλους Onyx ή Kalibr. Ενα ανθυποβρυχιακό ελικοπτερο Ka-27 ειναι επίσης οργανικό στοιχείο της φρεγάτας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “NavalToday.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: