Κατά τη διάρκεια της διεθνούς αμυντικής και τεχνικής διάσκεψης Army-2018 η Ρωσική εταιρεία επενδύσεων NPO «Συστήματα Υψηλής Ακρίβειας» ανακοινωσε την ανάπτυξη του αντιαρματικού συστήματος επόμενης γενιάς με ικανότητα βάλλω-και-ξεχνώ (fire-and-forget).

Σύμφωνα με την αναφορά του τηλεοπτικού σταθμού Ζβέζντα του Ρωσικού υπουργείου άμυνας, η εταιρεία επενδύσεων αναπτύσσει μια νέα γενιά πυραύλων για την καταστροφή αρμάτων μάχης και άλλων τύπων θωρακισμένων οχημάτων.

«Οι επιχειρήσεις της εταιρείας επενδύσεων αναπτύσσουν μια νέα γενιά συστημάτων αντιαρματικών πυραύλων,» όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η εταιρεία κατά τη διεθνή αμυντική και τεχνική διάσκεψη Army-2018.

H εταιρεία αρνήθηκε να διευκρινίσει λεπτομέρειες του έργου και να ονομάσει την υπό εξέλιξη εργασία.

Σήμερα το άρμα μάχης ειναι το πιο προστατευμένο και βιώσιμο όχημα στο πεδίο της μάχης. Τα σύγχρονα άρματα μάχης διαθέτουν θωράκιση πολλαπλών στρώσεων κατασκευασμένη απο διάφορα υλικά και εκρηκτική θωράκιση. Επίσης, συστήματα ενεργής προστασίας αναπτύσσονται για τα άρματα μάχης ώστε να καταρρίπτουν τους επερχόμενους πυραύλους και βλήματα. Στις σύγχρονες μάχης, τα άρματα αντέχουν αρκετά χτυπήματα απο τα συστήματα αντιαρματικών πυραύλων.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι μια Ρωσική αμυντική εταιρεία προσπαθεί να εξελίξει παρόμοια συστήματα με το Javelin για αντικατάσταση των Kornet.

Επιπλέον, στα μέσα του 2016, ο αρχηγός των Πυραυλικών Στρατευμάτων και Πυροβολικού των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Αντιστράτηγος Μικχαήλ Ματβέγεφσκι δήλωσε ότι έχει ήδη προγραμματιστεί η εξέλιξη του νέου συμπλέγματος αντιαρματικού πυραύλου με ικανότητα βάλλω-και-ξεχνώ.

Επίσης, διευκρίνισε ότι η εξέλιξη του ATGM «κινείται προς την κατεύθυνση της βελτιώσεις της επιχειρησιακής ικανότητας, της ατρωσίας έναντι του θορύβου, τον αυτόματο έλεγχο των αντιαρματικών συστημάτων και την επαύξηση της ισχύς των πολεμικών κεφαλών».

Απόδοση/Μετάφραση από το «Defence-Blog.Com» για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: