Βίντεο με το ραντάρ παντός υψομέτρου, το οποίο ειναι τμήμα του ρωσικού μελλοντικού πυραυλικού συστήματος αεράμυνας “S-500”, να λειτουργεί περιήλθε στο δελτίο ειδήσεων του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού “Rossiya-1”.

Τα νέα στοιχεία που αναμεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση την Πέμπτη, παρουσίασαν αναχαιτιστικά αεροπλάνα μεγάλου υψομέτρου “MiG-31BM”, μαχητικά αεριωθούμενα “MiG-29”, όπως επίσης και τα αντιαεροπορικά συστήματα “Pantsir”, “S-300” και “S-400” να καταρρίπτουν εικονικούς πυραυλους κατά τη διάρκεια άσκησης στην Ασούλουκ, στη νότια Ρωσία.

Ένας από τους δημοσιογράφους που κάλυπτε τη δραστηριότητα επέστησε την προσοχή των θεατών στην λειτουργία αυτού που πιστεύεται ότι είναι ένα ραντάρ παντός υψομέτρου.

Επειδή το “Yenisei” αναπτύχθηκε ως μέρος του αντιαεροπορικού συστήματος “S-500 Προμηθέας”, όλες οι πληροφορίες σχετικά με αυτό ειναι διαβαθμισμένες, έγραψε το ειδικό περιοδικό “Военное обозрение” (Αμυντική Επιθεώρηση).

Το μοναδικό στοιχείο που ειναι γνωστό ειναι ότι το ραντάρ “Yenisei” διαθέτει έναν δέκτη συγχρονισμένης συστοιχίας για τον εντοπισμό όλου του εύρους των υψομέτρων, την παροχή ταυτοποίησης “φίλου ή εχθρού” και τον καθορισμό επικινδυνότητας στόχων.

Λειτουργώντας στην αυτόματη λειτουργία, το ραντάρ μπορεί να ταυτοποιήσει τέσσερις τύπους αντικειμένων: Αεροπλάνα, ελικόπτερα, “drone” και πυραύλους.

Αυτό που καθιστά το “S-500” τόσο ξεχωριστό ειναι η ικανότητα του να λειτουργεί στο πλαίσιο ενός δικτύου εγκαταστάσεων ραντάρ για τον εντοπισμό και παρακολούθηση διαφόρων αεροπορικών στόχων με συγκεκριμένα πυρομαχικά με ανατεθείσα αποστολή την κατάρριψη βαλλιστικών πυραύλων, δορυφόρων και αεροπλάνων.

Το “S-500”, ειναι επίσης το μοναδικό πυραυλικό σύστημα που μπορεί να εμπλέξει στόχους που πετούν με υπερηχητική ταχύτητα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “SputnikNews.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: