Στιγμιότυπο από το γεωργιανό τηλεοπτικό σταθμό δείχνει το γεωργιανής κατασκευής θωρακισμένο όχημα διαμόρφωσης ασθενοφόρου Didgori 2. (armyrecognition.com)

Η αμυντική βιομηχανία της Γεωργίας Delta πρόκειται να παραδώσει για πρώτη φορά τεθωρακισμένα οχήματα σε ξένο πελάτη. Η εθνική τηλεόραση της Γεωργίας, τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2016, ανακοίνωσε την προμήθεια του θωρακισμένου οχήματος Didgori 2 σε διαμόρφωση ασθενοφόρου στην Σαουδική Αραβία μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Στο πλαίσιο συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των πλευρών της Γεωργίας και Σαουδικής Αραβίας το Δεκέμβριο αναφέρεται ότι η “Delta” θα προμηθεύσει τη Σαουδική Αραβία με περισσότερα από εκατό θωρακισμένα ασθενοφόρα Didgori 2 με κόστος πάνω από 100 εκατομμύρια Λάρι (38 εκατομμύρια Ευρώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Delta συμμετείχε σε διαγωνισμό που αναγγέλθηκε από τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να σχεδιάσει θωρακισμένα οχήματα, όπου το γεωργιανό κρατικό κέντρο συναγωνίστηκε με φημισμένους κατασκευαστές θωρακισμένων οχημάτων όπως Oshkosh, Όμιλος Streit, AIG, Steyr και Lenco BearCar.

Το ασθενοφόρο Didgori 2. (armyrecognition.com)

Το θωρακισμένο ασθενοφόρο Didgori 2 έχει σχεδιαστεί κυρίως για την ασφαλή μεταφορά τραυματισμένων στρατιωτών από την πρώτη γραμμή των πολεμικών επιχειρήσεων και την παροχή πρώτων ιατρικών βοηθειών κατά τη διάρκεια της διακομιδής. Το εν λόγω ασθενοφόρο είναι κατασκευασμένο επί ενός 4Χ4 ενιαίου σκάφους Ford F550 και έχει σχεδιαστεί, συναρμολογηθεί και δοκιμαστεί πλήρως από το  γεωργιανό Κρατικό Κέντρο Στρατιωτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας “Delta”.

Η θωράκιση του Didgori 2 παρέχει προστασία έναντι πυρών μικρών όπλων διαμετρήματος 7,62mm, διατρητικών φυσιγγίων και θραυσμάτων πυρών πυροβολικού.

Η δομή του αμαξώματος έχει σχεδιαστεί ειδικά με βέλτιστες κλίσεις για την τοποθέτηση θωρακισμένων πλακών για να διασφαλιστεί η μεγίστη αποτελεσματικότητα κατά απειλών κινητικής ενέργειας και εκρήξεων χερσαίων ναρκών.

Υπάρχουν τέσσερα φορεία και ειδικός ιατρικό εξοπλισμός στο πίσω μέρος του οχήματος.

Πηγή: georgiatoday.ge

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: