Η Σλοβακική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε τα πρώτα δύο ελικόπτερα Sikorsky UH-60M Black Hawk. Η είδηση μεταδόθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Σλοβακικής Δημοκρατίας.

Τα ελικόπτερα UH-60M Black Hawk παραδόθηκαν επισήμως την 3η Αυγούστου σε μια τελετή όπου παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Σλοβάκος υπουργός Άμυνας Πίτερ Γκαϊντός.

“Πιστεύω ότι τα πρώτα δύο (ελικόπτερα) θα ενταχθούν βαθμιαία από ακόμα εφτά στο πλαίσιο μιας συμφωνηθείσας προθεσμίας σύμφωνα με την εγκεκριμένη σύμβαση”, είπε ο Γκαϊντός όπως παρέθεσε η ειδησεογραφική υπηρεσία TASR. “Αυτός ο εκσυγχρονισμός των Σλοβακικών Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα της Πολεμικής Αεροπορίας θα δώσει τη δυνατότητα στην Πολεμική Αεροπορία να παρέχει υποστήριξη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων και ειδικών δυνάμεων και, φυσικά, επίσης την παροχή διαχείρισης των εγχωρίων κρίσεων κατά τις καταστάσεις κρίσης όπως πλημμύρες, χιονοπτώσεις και πυρκαγιές”.

Σύμφωνα με το spectator.sme.sk, το υπουργείο θα προμηθευτεί συνολικά εννιά ελικόπτερα γενικής χρήσης για 261 εκατομμύρια δολάρια ($). Η πώληση θα ολοκληρωθεί μέσω του κυβερνητικού προγράμματος Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού των ΗΠΑ.

Ακόμα δύο Black Hawk πρόκειται να παρασχεθούν από τις ΗΠΑ το επόμενο έτος και ακόμα πέντε μέσα στο 2019.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: