Φαίνεται ότι η Ταϊβάν έχει παραδεχθεί την ήττα της στην προσπάθεια να αποκτήσει μεταχειρισμένα άρματα μάχης M1 Abrams από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), ενώ τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν οτι η χωρά της ανατολικής Ασίας θα εξετάσει τους τρόπους για να εκσυγχρονίσει τα κύρια άρματα μάχης M60A3 που έχει στη διάθεση της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “United Daily News”, το υπουργείο εθνικής άμυνας της Ταϊβάν θα διαθέσει περίπου 6,57 εκατομμύρια δολάρια ($) στο κρατικό εθνικό ινστιτούτο επιστήμης και τεχνολογίας Chung-Shan ή NCSIST για να αναπτύξει ένα πρόγραμμα εκσυχρονισμού για τα περίπου 450 άρματα μάχης M60A3 TTS που διαθέτει ο στρατός της Ταϊβάν.

Το πρόγραμμα, το οποίο προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2018, θα εξετάσει την αντικατάσταση του πυροβόλου, από το M68 των 105 χιλιοστών σε ένα νέο 120 χιλ. καθώς και τον εκσυγχρονισμό των βλητικών υπολογιστών, των υδραυλικών του πύργου και άλλων συστημάτων.

Ο στρατός θα δανείσει δύο M60A3 στο NCSIST για χρησιμοποιηθούν ως πρωτότυπα για τις αναβαθμίσεις, ενώ οι δοκιμές και η αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2019 και το κεντρικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αναμένεται να ξεκινήσει το 2020.

Εκτός από το M60A3 TTS, η Ταϊβάν διαθέτει επίσης περίπου 400 άρματα μάχης CM-11 Brave Tiger που αναπτύχθηκαν από την General Dynamics και το Κέντρο Ανάπτυξης Τεθωρακισμένων Οχημάτων Στρατού. Το CM-11 ειναι ένα υβριδικό σκάφος M60 εξοπλισμένο με τον πύργο του παλαιότερου M48 Patton και το σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ) του M1 Abrams.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Ταϊβάν επέλεξε να εκσυγχρονίσει τα M60A3 πριν τα CM-11 λόγω του μεγαλύτερου πύργου και των καλύτερων δυνατοτήτων εκσυγχρονισμού, παρόλο που ανέφερε ότι μετά τον εκσυχρονισμό του M60A3 πρόκειται επίσης να αναβαθμιστεί και ο στόλος του CM-11.

Η απόφαση για την εγχώρια αναβάθμιση των ταϊβανέζικων M60A3 -παρά την ύπαρξη διαθέσιμων δυνατοτήτων εκσυγχρονισμού από εταιρείες του εξωτερικού όπως οι Raytheon ή IMI Systems (πρώην Ισραηλινές Αμυντικές Βιομηχανίες)- πιθανόν να κατευθύνεται εν μέρει από τη διακηρυγμένη πολιτική της κυβέρνησης της προέδρου Τσάι Ινγκ – βεν, η οποία ζητεί μεγαλύτερη τοπική συμμετοχή από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία στα στρατιωτικά προγράμματα.

Όπως αποδεικνύεται από την αδυναμία της να εξασφαλίσει τα πλεονασματικά M1 Abrams, η Ταϊβάν αντιμετώπισε σημαντικά εμπόδια στην προσπάθεια να αποκτήσει πολύτιμο στρατιωτικό εξοπλισμό, με τους δυνητικούς προμηθευτές να ανησυχούν μην προκαλέσουν την οργή της Κίνας. Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν ως μια αποσχισθείσα επαρχία της και συχνά χρησιμοποιεί οικονομικά και διπλωματικά μέσα για να αποτρέψει τις πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν.

Mike Yeo

Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceNews.Com για την Προελαση.

3 Σχόλια

  1. giorgos tsagaris

    Καποτε νομιζω υπηρξε και ενα προτοτυπο με πυργο Μολφ και πηγμα Μ-60 στον ΕΣ

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: