Το Bloomberg δημοσίευσε ότι η Τουρκία συμφώνησε να πληρώσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ($) για την απόκτηση δύο αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 από την Ρωσία.

Η Τουρκία είναι μέλος του NATO από το 1952, η προμήθεια θεωρείται ως ένα ισχυρό πλήγμα στην Συμμαχία -πολιτικά και επιχειρησιακά- καθώς η Άγκυρα αρχίζει να κλίνει προς το Κρεμλίνο εν μέσω των εντάσεων σχετικά με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) στις κουρδικές δυνάμεις στην Συρία και το Ιράκ, και τις πιέσεις από μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που αντιτίθενται στην εσωτερική καταστολή στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του περασμένου έτους.

Η Τουρκία έχει επίσης αυξήσει την επιμονή της ότι οι πωλήσεις όπλων στην χώρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την μεταφορά τεχνογνωσίας, επιτρέποντας την να μεγαλώσει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, κάτι που η Δύση είναι απρόθυμη να πράξει.

Η ρωσική προμήθεια αναμένεται να δει την κατασκευή δύο συστοιχιών στην Τουρκία και οι συμβάσεις μπορεί να υπογράφουν ως τα τέλη του έτους.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: