Ο ναύαρχος Αχμετ Τσακίρ, διοικητής ναυτικού τεχνικού της τουρκικής διοίκησης ναυτικών δυνάμεων, επιβεβαίωσε επισήμως την 16η Οκτωβρίου ότι ο καθοδηγούμενος αντιπλοϊκός πύραυλος Atmaca (Ιέραξ) που αναπτύχθηκε απο την Roketsan πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική βολή, χωρίς όμως να αναφέρει την ημερομηνία.

Απευθυνόμενος στο σεμινάριο συστημάτων ναυτικού στην Αγκυρα, ο ναύαρχος Τσαλίκ δήλωσε ότι ο πύραυλος πρόκειται να εκτελέσει δοκιμαστική βολή από ναυτικές πλατφόρμες την επόμενη χρονιά. Ελάχιστες πληροφορίες ειναι διαθέσιμες στο κοινό σχετικά με την κατάσταση του προγράμματος Atmaca καθώς και τον ίδιο τον πύραυλο, ο οποίος προορίζεται να αντικαταστήσει τον πύραυλο Harpoon.

To τουρκικό υφυπουργείο αμυντικών βιομηχανιών (SSM) υπέγραψε το 2009 σύμβαση σχετικά με την φάση έρευνας και ανάπτυξης του σχεδίου Atmaca, με την Roketsan ως τον κύριο εργολήπτη.

Lale Sariibrahimoglu

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: