Η BAE Systems επέδειξε για πρώτη φορά τις δυνατότητες της σειράς οχημάτων μάχης πεζικού CV90 CZ που αναπτύσσει στην διεθνή έκθεση για την Άμυνα και την Τεχνολογία IDET ‘2017.

Η BAE Systems αποκάλυψε δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην IDET ‘2017: το CV-90 CZ με επανδρωμένο πύργο και το CV-90 CZr με τηλεχειριζόμενο πύργο. Έχοντας μια ευρεία γκάμα επιλογών οπλισμού, το CV90 μπορεί να αναπτύξει ή να τροποποιηθεί για να ανταπεξέλθει σε κάθε κατάσταση, από περιπολία ως μάχη.

Η πλατφόρμα CV90 έχει επανασχεδιαστεί ώστε να παρέχει τη βέλτιστη κινητικότητα και αντοχή. Για ευκολία ανάπτυξης σε κάθε περιβάλλον διαθέτει μια σειρά επιλογών που του εξασφαλίζουν ευκολία στη μεταφορά του από αέρος ή εδάφους. Στην ξηρά αποδίδει εξαιρετικά ακόμα και στα πιο ανώμαλα εδάφη, παρέχοντας στο προσωπικό που επιβαίνει το τακτικό πλεονέκτημα.

Σύμφωνα με την βρετανική εταιρία, ΒAE Systems και VOP CZ συνεργάστηκαν για να διεκδικήσουν το πρόγραμμα αντικατάστασης του ΤΟΜΆ BMP-2 του τσεχικού στρατού.

Η οικογένεια οχημάτων CV90 παρέχει ασυναγώνιστες επιδόσεις στην κατηγορία των 20-35 τόνων και έχει αναπτυχθεί σε επιχειρησιακές συνθήκες από τις δυνάμεις πολλών εθνών, τα
Ηνωμένα Έθνη και το ΝΆΤΟ σε αποστολές σε όλη την υφήλιο περιλαμβανομένου του Άφγανιστάν.

Πηγή: defence-blog.com

Αρέσει σε %d bloggers: