Η «Hyundai Rotem» αναμένεται να αρχίσει την παραγωγή 600 τεθωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων (WAV) 6X6 KW1 και 8X8 για το Στρατό της Δημοκρατίας της Κορέας (RoKA) από το 2018 με ρυθμό 100 οχημάτων ανά έτος, ανακοίνωσε η βιομηχανία. Τα εν λόγω οχήματα στην υπηρεσία του RoKA θα ονομαστούν K806 και K808 αντίστοιχα.

Μιλώντας στο «IHS Janes» στην έκθεση «DX Korea 2016» στην πόλη Γκογιανγκ της Νότιας Κορέας, ο κύριος μηχανικός έρευνας του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της «Hyundai Rotem» Σιν Γονγκ-Σεολ είπε ότι η βιομηχανία περιμένει από τον Οκτώβριο μια εταιρική παραγγελία από την Κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, η οποία θα απαιτήσει ένα πακέτο οχημάτων αρχικής παραγωγής χαμηλού ρυθμού να παραδοθεί στον «RoKA» για δοκιμές πεδίου που έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν ως τα τέλη του 2017. Εν συνεχεία, το 2018, θα αρχίσει η μαζική παραγωγή.

Kelvin Wong/IHS Janes: Το 6X6 K806 τεθωρακισμένο όχημα (εικόνα) πραγματοποιεί συνδυαστική κίνηση μαζί με το 8X8 K808 κατά τη διάρκεια ζωντανής επίδειξης στην έκθεση «DX Korea 2016».

Σύμφωνα με τον Σιν, η παραγγελία των 600 οχημάτων θα περιλαμβάνει 100 πλατφόρμες K806 και 500 K808. Αυτές οι πλατφόρμες θα είναι εξοπλισμένες με θωρακισμένο οπλικό σταθμός ενός ατόμου με ένα πολυβόλο M2HB. Το «IHS Janes» θεωρεί οτι δεν υπάρχουν σχέδια απο τον «RoKA» για να εξοπλίσει τα νέα οχήματα με τηλεχειριζόμενους οπλικούς σταθμούς ως στα μειωθεί το κόστος της προμήθειας, αν και ο Σίν είπε οτι η βιομηχανία είναι έτοιμη να παρέχει αυτά τα συστήματα αν της ζητηθεί.

Τόσο το 16 τόνων K806 όσο και το 20 τόνων K808 διαμοιράζονται πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά απόδοσης. Σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές που ανακοινώθηκαν απο την «Hyundai Rotem», τα οχήματα κινούνται από έναν πετρελαιοκινητήρα των 420 ίππων της βιομηχανίας «Hyundai Motor Company» που αναπτύσσει την μέγιστη ταχύτητα, επί δρόμου, των 100 χιλιομέτρων ανα ώρα (χλμ/ωρα) μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων εφτά σχέσεων.

Επίσης, έχουν πλήρωμα δύο ατόμων με χώρο για άλλους εννέα πλήρως εξ0πλισμένους στρατιώτες.

Ωστόσο, ο Σίν εξήγησε ότι το σχέδιο της επιχειρησιακής λειτουργίας των οχημάτων είναι αρκετά διαφορετικό, με το K806 να στοχεύει στην εκτέλεση αποστολών στα μετόπισθεν όπως στην προστασία και φύλαξη πολιτικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων και την προστασία οχηματοπομπών υλικοτεχνικής υποστήριξης ενώ το K808 να διενεργεί πολεμικές επιχειρήσεις υψηλής έντασης παράλληλα με τα άρματα μάχης του Στρατού, K1A1 και A2.

Kelvin Wong

Απόδοση/Μετάφραση απο το «IHS Janes» για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: