Απογειώθηκε με επιτυχία από το αεροδρόμιο Jinwan στην πόλη Τζουχάι.

Το πρώτο, κινεζικής κατασκευής, μεγάλο αμφίβιο αεροσκάφος AG600 ολοκλήρωσε την Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017, την παρθενική του πτήση στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Στις 09:39 πμ τοπική ώρα, το αεροσκάφος AG600, με τον κωδικό «Kunlong», απογειώθηκε με επιτυχία από το αεροδρόμιο Jinwan στην πόλη Τζουχάι. Η πτήση διήρκεσε περίπου μία ώρα.

«Η επιτυχημένη παρθενική του πτήση κατατάσσει την Κίνα μεταξύ των λίγων χωρών του κόσμου που είναι ικανές να αναπτύξουν ένα μεγάλο αμφίβιο αεροσκάφος», δήλωσε ο Χουάνγκ Λινγκτσάι, επικεφαλής σχεδιαστής του AG600.

Η άτρακτος του AG600 έχει μήκος 39,6 μέτρα, με άνοιγμα πτερυγίων 38,8 μέτρα, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία, την κρατική αεροπορική βιομηχανία της Κίνας (AVIC). Το AG600 θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο αμφίβιο αεροσκάφος στον κόσμο.

Το τετρακινητήριο αεροσκάφος προορίζεται για καταπολέμηση πυρκαγιών, έρευνα και διάσωση, περιπολία-έλεγχο και προστασία περιβάλλοντος.

Είναι κινεζικής σχεδίασης και ανάπτυξης (αν και μοιάζει σατανικά με τα παλιά σοβιετικά σχέδια Beriev Be-12 Chayka σε μεγέθυνση) ικανό να φέρει 12 τόνους νερού και έχει τις διαστάσεις ενός Boeing 737 ξεπερνώντας για λίγα μέτρα τις διαστάσεις του ρωσικού Beriev Be-200.

Πηγή; tovima.gr

Αρέσει σε %d bloggers: