Η τελευταία έκδοση του MBT-3000 επιδεικνύει καθαρά την, σχήματος τόξου, παθητική προστασία στον πύργο και ένα νέο τηλεχειριζόμενο σταθμό. (Norinco via IHS Janes)

H Εταιρεία Βιομηχανιών Βόρειας Κίνας (Norinco) αποδέσμευσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τελευταία έκδοση του άρματος μάχης MBT-3000 (MBT) το οποίο προσφέρεται στην εξαγωγική αγορά.

Η τελευταία έκδοση του MBT-3000, η οποία είναι επίσης γνωστή και ως το VT-4, έχει συνθετική θωράκιση σε όλο το εμπρόσθιο τόξο. Αξιωματούχοι έχουν επίσης αποκαλύψει πως οι πλευρικές ποδιές είναι κατασκευασμένες από άκαμπτη συνθετική θωράκιση στην οποία μπορεί να προστεθεί Εκρηκτική Αντιδραστική Θωράκιση (ERA).

Όταν αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά, το MBT-3000, ήταν εφοδιασμένο μ’ ένα απλό πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών στην οροφή του πύργου. Η τελευταία έκδοση είναι εφοδιασμένη μ’ ένα νέο χαμηλού προφίλ τηλεχειριζόμενο σταθμό (RWS), οπλισμένου και πάλι με πολυβόλο των 12,7 χιλ.  Ο RWS είναι ελεγχόμενος από τον αρχηγό του άρματος, επίσης διαθέτει και αντιαεροπορική ικανότητα, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο στις επιχειρήσεις εντός κατοικημένων περιοχών.

Κινέζικες πηγές έχουν επίσης δηλώσει πως το MBT-3000 μπορεί να εφοδιαστεί με ένα σύστημα ενεργής προστασίας (ADS) – προσδιορισμένο ως GL5 – αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί αν είναι ένα ADS άφεσης όπλων Hard kill ή Soft kill.

Αξιωματούχοι έχουν επίσης επιβεβαιώσει πως ο εξοπλισμός ελέγχου πυροβόλου είναι πλήρως ηλεκτρικός, και οι εικόνες που έχουν αναμεταδοθεί από την Κινεζική κρατική τηλεόραση δείχνουν πως το σταθεροποιημένο λειόκανο πυροβόλο των 125 χιλιοστών τροφοδοτείται από έναν οριζόντιο αυτόματο γεμιστή ο οποίος γεμίζει πρώτα το πυρομαχικό και έπειτα το προωθητικό γέμισμα.

Το MBT-3000 έκανε τη διεθνή, πρώτη του, εμφάνιση τον Ιούνιο 2012 στην αμυντική έκθεση Eurosatory στο Παρίσι. Όπως το MBT-3000, τώρα η Norinco προσφέρει και το MBT-2000 – το οποίο έχει βάρος μάχης 48 τόνων – και το VT2, το οποίο έχει βάρος μάχης 42 τόνων.

Στην Eurosatory αξιωματούχοι της Norinco περιέγραψαν το MBT-3000 ως το πιο εξελιγμένο MBT που έχει προσφέρει η εταιρεία στην εξαγωγική αγορά μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας το γεγονός πως είναι πλήρως ψηφιακό, κλιματιζόμενο, και εξοπλισμένο με σύστημα υπερπίεση ΧΒΡΠ και σύστημα Αδρανειακής Πλοήγησης/Παγκόσμιου Εντοπισμού Θέσης.

Η πλευρική εικόνα του MBT-3000 να πυροβολεί με το 125 χιλιοστών λειόκανο πυροβόλο παρουσιάζει τη θωράκιση τύπου γρίλιας γύρω από το πίσω μέρος του πύργου και το 12,7 χιλ. πολυβόλο του εγκατεστημένου στην οροφή τηλεχειριζόμενου οπλικού σταθμού (RWS). (Norinco via IHS Janes)

Βίντεο με το MBT-3000

Απόδοση απο το IHS Janes για την Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: