Κατασκευή υποβρύχιου ρομπότ από μαθητές

Όλα πήγαν καλά στην πρώτη επίσημη δοκιμή της κατασκευής. (Φωτογραφία: e-evros)

Εκπαιδεύτηκαν οι «Μηχανικοί του Μέλλοντος» και δημιούργησαν μάλιστα μία πρωτότυπη κατασκευή, την οποία δοκίμασαν σήμερα για πρώτη φορά.

Μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Αλεξανδρούπολης παρουσίασαν το τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο – ρομπότ που κατασκεύασαν με πολύ μεράκι και υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Όλα πήγαν καλά στην πρώτη επίσημη δοκιμή της κατασκευής, που έγινε το πρωί της Τρίτης 3 Ιουλίου 2012 στην πισίνα του ξενοδοχείου Grecotel στην Αλεξανδρούπολη.

 Το επίτευγμα αυτό ήταν αποτέλεσμα του προγράμματος «Εκπαιδεύοντας τους Μηχανικούς του Μέλλοντος» Ευγενίδειου Ιδρύματος που έλαβε χώρα στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές ως μέλη της εθελοντικής ομάδας εργασίας.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν να μάθουν τα οι μαθητές να δουλεύουν ομαδικά και μεθοδικά και να λύνουν τα προβλήματα τους μέσα από δοκιμές.

Όνειρο πλέον των μαθητών είναι η κατασκευή να αποτελέσει την ιδέα για την παραγωγή ανάλογων υποβρύχιων ρομπότ, τα οποία θα έχουν εφαρμογή σε επιστημονικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπεύθυνος εκπαιδευτικός του ΕΚΦΕ ήταν ο κ. Χρήστος Καραϊλανίδης.

e-evros.gr

Αρέσει σε %d bloggers: