Ποινική υπόθεση στο Δικαστήριο καταχώρησε η Αστυνομία εναντίον του υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος εκτελούσε χρέη νοσηλευτή στο στρατιωτικό νοσοκομείο, χωρίς να κατέχει δίπλωμα νοσηλευτή. 

Η υπόθεση προωθήθηκε στην Αστυνομία από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Στην ετήσια έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το 2015, αναφέρεται ότι, «μετά από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας διαπιστώθηκε ότι ανθυπασπιστής της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται τοποθετημένος από το 1990 μέχρι και σήμερα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΣΝΕ) εκτελώντας τόσο διοικητικά όσο και νοσηλευτικά καθήκοντα, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο από τη νομοθεσία πτυχίο νοσηλευτικής και χωρίς να είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Εγγραφής Νοσηλευτικής».

Η υπόθεση μεταβιβάστηκε από το υπουργείο Άμυνας στη Νομική Υπηρεσία όπου μετά από έρευνα της Αστυνομίας καταχωρήθηκε υπόθεση στο Δικαστήριο. Ο Υπαξιωματικός κατηγορείται ότι από τον Δεκέμβριο του 1990 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2008, ενώ ήταν μόνιμος υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς και ήταν τοποθετημένος στο 106 ΣΝΕ ασκούσε τη νοσηλευτική χωρίς να είναι εγγεγραμμένος νοσηλευτής.

Ο ανθυπασπιστής αντιμετωπίζει την κατηγορία της άσκησης νοσηλευτικής από μη εγγεγραμμένο νοσηλευτή κατά παράβαση των άρθρων 2,3,7 και 21 του περί νοσηλευτικής και μαιευτικής νόμου του 214/1998.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Άμυνας ζήτησε με επιστολή του οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία, ως προς το θέμα ανάκλησης του εν λόγω διορισμού ως παράνομης διοικητικής πράξης και ως προς την έναρξη σχετικής πειθαρχικής διαδικασίας.

Νέαρχος Κυπριανού

Πηγή: philenews.com

Αρέσει σε %d bloggers: