Σχέδιο του ρωσικού βομβαρδιστικού PAK-DA. Η εξέλιξη του Προηγμένου Βομβαρδιστικού Μεγάλου Βεληνεκούς (PAK DA), το οποίο προκειται να αντικαταστήσει τα Tupolev-95MS και μετέπειτα τα Tu-160, έχει ξεκινήσει να συζητείται στο Διεθνή Τύπο.

Μετά την έγκριση, της Διοίκησης των Ρωσικών Αεροπορικών Δυνάμεων, στο σχέδιο του προηγμένου βομβαρδιστικού πέμπτης γενιάς, μεγάλου βεληνεκούς PAK DA, το οποίο θα αντικαταστήσει τα βομβαρδιστικά Tu-95MS και Tu-160, ο Αρχηγός της Αεροπορίας Μεγάλου Βεληνεκούς, Αντιπτέραρχος Ανατόλι Ζιχαρέφ δήλωσε πως μέχρι το 2025 οι αεροπορικές βομβαρδιστικές δυνάμεις της Ρωσίας θα έχουν παραλάβει τα νέας γενιάς στρατηγικά βομβαρδιστικά PAK DA.

Την είδηση δημοσιεύει το ITAR-TASS  επικαλούμενο δήλωση του Ζιχαρέφ πως τα πρώτα στρατηγικά βομβαρδιστικά PAK DA θα παραδοθούν στις αεροπορικές βομβαρδιστικές δυνάμεις μέχρι το 2025, ο οποίος σημείωσε πως οι εργασίες σχεδιασμού και εξέλιξης στο πλαίσιο του προγράμματος PAK DA, προκειται να ξεκινήσουν το 2014, η παρθενική πτήση του αεροσκάφους έχει σχεδιαστεί να γίνει το 2019.

Το νέο βομβαρδιστικό σύμφωνα με το σχεδιασμό πρόκειται να μεταφέρει υπερηχητικούς πυραύλους. Το αεροσκάφος προκειται να διαθέτει σύγχρονή «αόρατη» τεχνολογία και θα κατασκευαστεί απο την Τουπόλεφ.
Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αποτελούν το τρίτο σκέλος της πυρηνικής ρωσικής τριάδας, το οποίο αποτελείται απο 63 αεροσκάφη Tu-95 και 13 υπερηχητικά Tu-160, τα οποία συνδυαζόμενα μπορούν να μεταφέρουν περισσοτερους απο 850 πυραύλους πλέυσης (κρουζ). Η Ρωσία πετά και το μεσαίου βεληνεκούς βομβαρδιστικό Tu-22M

O Ζιχαρέφ επεσήμανε επίσης πως η αεροπορία μεγάλου βεληνεκούς θα παραλάβει εντός του 2014 και τα εκσυγχρονισμένα βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95MS. Ένας τομέας με την υψηλότερη προτεραιότητα, στο πλαίσιο του προγράμματος των Αμυντικών Εξοπλισμών για το 2014, είναι η πρόσκτηση του εκσυγχρονισμένου Tu-160 και Tu-95 MSM – είπε. Όλα τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη θα ενσωματώνουν νέα συστήματα και εξοπλισμό, ο οποίος θα αυξάνει την επιχειρησιακή ικανότητα τους.

Το ελικοστρόβιλο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-95, το οποίο εισήλθε σε υπηρεσία μεταξύ των δεκαετιών 1950 και 1960, βρίσκεται στο στάδιο εκσυχρονισμού και θα υπηρετήσει στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις μέχρι το 2040.

To πρώτο Tu-95 πέταξε για πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση το 1956 και είναι εξοπλισμένο με τέσσερις κινητήρες NK-12 οι οποίοι βασίζονται σε πρόγραμμα του Β’ ΠΠ και θεωρούνται οι πιο ισχυροί ελικοστρόβιλοι κινητήρες που έχουν ποτέ παραχθεί στη Ρωσία.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: