Αντιαεροπορικό όχημα ZRPK 2S6M Tunguska κατά τη διάρκεια παρέλασης (wikipedia)

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να εξοπλίσει τις χερσαίες ένοπλες  δυνάμεις ως επί το πλείστον με τροχοφόρα οχήματα αντί για ερπυστριοφόρα. Την είδηση μετέδωσε την 16 Ιουλίου το RIA Novosti, το οποίο επικαλείται δήλωση του Ρώσου Συνταγματάρχη Vladimir Chirkin, ο οποίος λέει ότι: «Το υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να αντικαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος των θωρακισμένων οχημάτων με τροχοφόρα. Σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες έρευνας και σχεδιασμού για την κατασκευή τροχοφόρων οχημάτων»

Ο Chirkin είπε ότι στην αντικατάσταση διαδικασία θα περιλαμβάνονται αυτοκινούμενα πυροβόλα, αντιαεροπορικά οχήματα και ελαφρά ερπυστριοφόρα οχήματα, συνέχισε λέγοντας ότι ένας από τους κύριους λόγους της αντικατάστασης, είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής των τροχοφόρων οχημάτων.

Το δημοσίευμα συνεχίζει με την δήλωση του Chirkin που λέει ότι: » Η διάρκεια ζωής των ερπυστριοφόρων οχημάτων μέχρι μια ριζική ανακατασκευή είναι 30000 χλμ. ενώ αυτή των τροχοφόρων είναι έως 1 εκατ χλμ.
Τα οχήματα θα ελαχιστοποιήσουν την σιδηροδρομική μεταφορά κατά την διάρκεια αποστολών σε απομακρυσμένα σημεία.»

Το τελευταίο Δεκέμβριο η Ρωσία υπέγραψε μια συμφωνία με την Ιταλική εταιρεία IVECO σχετικά με την  απο κοινού κατασκευή του ελαφρού θωρακισμένου οχήματος πολλαπλών αποστολών Lynx για να εξοπλίσει τις χερσαίες δυνάμεις της Ρωσίας.

Η δημοσίευση κλείνει λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή η Ρωσία συνεργάζεται με τη Γαλλία για την ανάπτυξη θωρακισμένων οχημάτων με γαλλικής κατασκευής σκάφος και ρωσικά όπλα και πύργο.

Αρέσει σε %d bloggers: