Ασύρματος AN/PRC-154 JTRS Riflleman (Φωτογραφία: defensetech)

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) έχει αναθέσει τη δεύτερη σύμβαση αρχικής παραγωγής (LRIP) του ασυρμάτους AN/PRC-154 Rifleman, ως τμήμα του προγράμματος ατομικών ασυρμάτων JTRS HMS.

O κύριος εργολάβος της σύμβασης του προγράμματος JTRS HMS ειναι η General Dynamics C4 Systems, και η εταιρεία Thales Communications Inc είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του 50% του συνόλου των ασυρμάτων της σύμβασης LRIP. Με το τελευταία ανάθεση των 13000 ασυρμάτων και το σχετικών παρελκόμενων, ο Στρατός των ΗΠΑ έχει αποκτήσει περισσότερους από 19000 παρόμοια συστήματα ασυρμάτου.

Το σύστημα ασύρματου AN/PRC-154 είναι ένα, χαμηλού βάρους, φορητός ασύρματος ο οποίος μπορεί να μεταδίδει ταυτοχρόνως φωνή και δεδομένα. Ο ασύρματος διαθέτει την δυνατότητα προσαρμογής στις επιλογές του χρήστη ανάλογα με την τακτική κατάσταση, δίκτυα φωνής και δεδομένων και δίνει την δυνατότητα στον επικεφαλής ομάδας, να παρακολουθήσει την ατομική θέση των στρατιωτών, σε τακτικό επίπεδο, λαμβάνοντας πληροφορίες για την τοποθεσία, δίνοντας στις αποβιβασμένες ομάδες στρατιωτών την αναγκαία ενημέρωση για την τακτική κατάσταση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: