Η βιομηχανία Leonardo παρουσίασε το πρόγραμμα ανακατασκευής και αναβάθμισης του άρματος μάχης M60, το οποίο προσφέρει την πλήρη αναβάθμιση της φημισμένης πλατφόρμας με προσιτή τιμή. Η αποκάλυψη του άρματος έλαβε χώρα στην πρώτη Διεθνή Έκθεση και Διάσκεψη Άμυνας Μπαχρέιν (BIDEC), η οποία πραγματοποιήθηκε από 16 ως 18 Οκτωβρίου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο του Μπαχρέιν.

Το αναβαθμισμένο M60A3 θα περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις στην επιβίωση του πληρώματος, στην κινητικότητα, την φονικότητα μέσω ενός αρθρωτού πακέτου, το οποίο περιλαμβάνει ένα νέο λειόκαννο πυροβόλο με νέο σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ), σύγχρονα συστήματα προστασίας και ενισχυμένο σύστημα ισχύος. Η λύση της Leonardo διατηρεί τα υφιστάμενα στοιχεία υλικοτεχνικής υποστήριξης και συντήρησης και απαιτεί ελάχιστη επιπρόσθετη εκπαίδευση για την υποστήριξη της. Η Leonardo κατέχει και ελέγχει πλήρως τις βασικές τεχνολογίες της λύσης, όπως το ΣΕΠ, τις κάμερες υπερύθρων, το λειόκαννο πυροβόλο των 120 χιλιοστών και την τεχνολογία η οποία βελτιώνει την απόδοση του πύργου.

M60A3_upgrade_and_overhaul_programme2

Η άνω όψη του πύργου M60 ο οποίος περιλαμβάνει ένα νέο τηλεχειριζόμενο οπλικό σύστημα Hitrole.

Η αρθρωτού τύπου θωράκιση ενσωματώνει το μικρής ανάκρουσης πυροβόλο των 120mm/45 διαμετρημάτων, ίδιο με αυτό του τεθωρακισμένου οχήματος Centauro II, με ένα ΣΕΠ τελευταίας γενιάς και συστήματα προστασίας.

Κατασκευασμένο με χάλυβα τελευταίας γενιάς, το 120mm/45 διαμετρημάτων πυροβόλο χαρακτηρίζεται από τη χρήση νέων τεχνολογιών και το χαμηλό βάρος, τα οποία συμβάλλουν στην παροχή εξαιρετικής απόδοσης στο πεδίο.

Το μικρής ανάκρουσης πυροβόλο περιορίζει τη δομική καταπόνηση του σκάφους και κατά συνέπεια ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι της ενσωμάτωσης του στις παρωχημένες πλατφόρμες. Το σύστημα ελέγχου πυρός το οποίο ενσωματώνει ήλεκτρο-οπτικά οχήματος ημέρας και νύχτας, μαζί με την υψηλού επιπέδου βαλλιστική προστασία, αυξάνει την πιθανότητα εντοπισμού των δυνητικών απειλών και την εξουδετέρωση τους κατά τη διάρκεια των ημερήσιων και νυχτερινών επιχειρήσεων. Επιπλέον, η λύση ενσωματώνει το τηλεχειριζόμενο οπλικό σύστημα Hitrole, το οποίο διαθέτει πανοραμική επιτήρηση 360° μέσα από την ασφάλεια της θέσης στο εσωτερικό του άρματος.

M60A3_upgrade_and_overhaul_programme3

Η οπίσθια όψη του M60 που παρουσιάστηκε στην BIDEC 2017.

Η πρόταση της Leonardo περιλαμβάνει επίσης ένα αναβαθμισμένο συγκρότημα ισχύος, με τη δυνατότητα αύξησης ισχύος που εγγυάται την υψηλότερη αναλογία ισχύος/βάρους.

Η αύξηση της προστασίας από την θωράκιση, και η εγκατάσταση του συστήματος αυτόματου εντοπισμού και κατάσβεσης φωτιάς (AFSS) βελτιώνουν την επιβίωση του πληρώματος.

Η λύση της Leonardo, χάρη στην γενική ανακατασκευή των κεντρικών υποσυστημάτων του σκάφους, ενισχύει τις δυνατότητες της πλατφόρμας και επεκτείνει την επιχειρησιακή ζωή της με σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους χρήστες του στόλου αρμάτων M60.

Απόδοση/Μετάφραση/Φωτογραφίες από το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: