Ζεύγος επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 Alligator. (Φωτ: Russian Helicopters)

Το πρώτο πακέτο επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 Alligator έχουν ενσωματωθεί στο στόλο ελικοπτέρων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (WMD).
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της WMD ειδική επιτροπή αποτελούμενη από αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας και Αντιαεροπορικής Δύναμης της Ρωσίας έχουν ήδη ξεκινήσει την διαδικάσια αποδοχής του πρώτου πακέτου ελικοπτέρων.

«Στο εγγύς μέλλον το τεχνικό προσωπικό της WMD θα ολοκληρώσει την επιθεώρηση των ελικοπτέρων και μετά από αυτό, το ιπτάμενο προσωπικό θα ξεκινήσει να εκτελεί μία σειρά δοκιμαστικών πτήσεων στο αεροδρόμιο του κατασκευαστή. Οι χειριστές της WMD έχουν ολοκληρώσει την πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση στο εκπαιδευτικό κέντρο Ταρζόκ με σκοπό να προετοιμαστούν  στον χειρισμό του νέου τύπου ελικόπτερο» σημείωσε η υπηρεσία τύπου της WMD.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ο αριθμός των ελικοπτέρων Ka-52 που θα επιχειρούν σε μονάδες της WMD θα φτάσει τα 12 μέχρι το 2013.

«Φέτος οι μονάδες της WMD παρέλαβαν περισσότερα από 35 εκσυγχρονισμένα μαχητικά, συμπεριλαμβανομένων Su-34 και MiG-31BM, και ελικόπτερα Mi-28N, Mi-26 και Mi-8MTV-5« συμπλήρωσε η WMD.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: