Στρατιώτες των SAS δοκιμάζουν τα αλεξίσφαιρα κράνη τύπου “Πολέμου των Άστρων” στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Οι SAS ειναι η απάντηση του Ηνωμένου Βασιλείου στους Navy SEAL.

Ο υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμός -με το παρωνύμιο “κράνος Μπόμπα Φετ” από τον περίφημο κυνηγό επικηρυγμένων της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας -χρησιμοποιεί τεχνολογία αναζήτησης θερμότητας για την καταδιώξει των εχθρών.

Το τελευταίας τεχνολογίας εξάρτημα ειναι εφοδιασμένο με GPS.

Το τελευταίας τεχνολογίας εξάρτημα ειναι εφοδιασμένο με GPS.

Δέχεται σήματα από άλλους ανθρώπους μέσω “φίλιας ή εχθρικής” όρασης και ειναι κλιματιζόμενο για την προστασία από την θερμότητα και τα αέρια.

Οι στρατιώτες επωφελούνται από το σύστημα GPS που προβάλλει χάρτες πάνω στην προσωπίδα.

Οι δημιουργοί του Τακτικού Βαλλιστικού Επιπέδου IIIA Κεβλαρ Κράνους Ronin της Devtac ισχυρίζονται ότι ειναι “κυριολεκτικά αλεξίσφαιρο”.

Λέγεται οτι προστατεύει το κεφάλι των στρατιωτών από βολή φυσιγγίου Magnum 44.

Το απίστευτο τεμάχιο εξοπλισμού χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από χειριστές ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ των Navy SEAL και της Δύναμης Delta.

Τώρα ελέγχεται απο τους στρατιώτες των SAS.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε στην Daily Mirror: “Για πολλά χρόνια η αμυντική βιομηχανία προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο για να προστατευθεί το κεφάλι και αυτό ειναι το επόμενο βήμα”.

“Το κράνος, που ήδη χρησιμοποιείται από τις ειδικές δυνάμεις, ειναι πολύ πιο πολύπλευρο από το να σταματάει μόνο σφαίρες”.

“Είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία επικοινωνιών και θα βοηθήσει τους στρατιώτες να δουν τον εχθρό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες”.

Απόδοση/Μετάφραση από το nypost.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: