Η κοινοπραξία IDAS της Diehl Defence και thyssenkrupp Marine Systems (tkMS) εργάζεται πάνω στην αναδιάταξη της μηχανικής εξέλιξης εκτόξευσης του πυραύλου: αλληλεπιδραστικού συστήματος άμυνας και επίθεσης για υποβρύχια (IDAS) από υποβρύχιο πριν το τέλος του 2017.

Αυτό προέκυψε με τη διαπίστωση ενός τεχνικού προβλήματος το οποίο σταμάτησε τη δοκιμή εξέλιξης εκτόξευσης και πτήσης από το υποβρύχιο KNM Uredd του Βασιλικού Νορβηγικού Ναυτικού (RNoN) τον Μάιο αυτού του έτους.

Σχεδιασμένος για να ξεπερνά την εμβέλεια των 10 χιλιομέτρων, ο IDAS ειναι ένα εκτοξευόμενο υποβρυχίως οπλικό σύστημα σχεδιασμένο για να παρέχει εγγύς προστασία εναντίον ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων. Το σύστημα είναι επίσης σχεδιασμένο για να διαθέτει δευτερεύουσα επιθετική δυνατότητα κατά στόχων επιφάνειας και επάκτια εγκατεστημένων.

Εκτοξευόμενος διαμέσου ενός τορπιλοσωλήνα, ο πύραυλος IDAS διαθέτει έλεγχο χείριστης-σε-σύνδεση (OITL) για μεγαλύτερη ακρίβεια και άμεσο έλεγχο. Αυτό υλοποιείται μέσω ενός ερευνητή παρατήρησης υπερύθρων (IIR) και σύνδεσης οπτικής ίνας για την μεταβίβαση της εικόνας πίσω στο υποβρύχιο.

Αφότου πυροδοτηθεί από το υποβρύχιο, ενεργοποιείται ο προωθητικός κινητήρας του IDAS εξαπολύει φωτιές ενω βρίσκεται ακόμα σε κατάδυση. Κατά τη φάση της υποβρύχιας “πτήσης”, ο πύραυλος ελίσσεται προς την κατεύθυνση του στόχου πριν αναδυθεί, επιταχύνοντας στην ταχύτητα πλεύσης των 200 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, και βγαίνει έξω από τη θάλασσα προς την περιοχή του στόχου.

Ο χειριστής μέσα στο υποβρύχιο διατηρεί τον πλήρη έλεγχο OITL του πυραύλου για να παρέχει την επιλογή επαναστόχευσης κατά τη διάρκεια της πτήσης ή να εγκαταλείψει την αποστολή. Στην περίπτωση που η οπτική ίνα κοπεί, ο πύραυλος IDAS αλλάζει στην αυτόνομη λειτουργία βασιζόμενος στις υφιστάμενες παραμέτρους εμπλοκής.

Η κοινοπραξία IDAS δημιουργήθηκε το 2012 από δύο βιομηχανικούς εταίρους ώστε να ολοκληρώσει την ανάπτυξη των χρηματοδοτούμενων συστημάτων από την βιομηχανία μετά τη διακοπή της χρηματοδότησης από την γερμανική κυβέρνηση το 2010. Η Diehl Defence είναι υπεύθυνη εξ ολοκλήρου για τον πύραυλο IDAS, το σύστημα οπτικής ίνας, και το σύστημα ελέγχου του πυραύλου, ενώ η tkMS πραγματοποιεί την ενσωμάτωση στο υποβρύχιο και το σύστημα κανίστρου εκτόξευσης (Τέσσερις πύραυλοι IDAS στεγάζονται σε κάθε κιβώτιο, με ένα εμβολοφόρο σύστημα ώσης για την ξεχωριστή εξαγωγή του κάθε πυραύλου έξω από τον τορπιλοσωλήνα).

Richard Scott

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: